• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesas spriedumiem un lēmumu par politiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.278

Par grozījumiem Zemkopības ministrijas 2004.gada 8.marta rīkojumā Nr.101 "Par Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmas realizēšanu 2004.gadā"

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs

Veids: informācija

Numurs: 1/5223

Pieņemts: 16.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja dienesta informācija Nr.1/5223

Rīgā 2004.gada 16.augustā

Par tiesas spriedumiem un lēmumu par politiskajām organizācijām

Saskaņā ar likuma “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” 35.panta trešo daļu, kas nosaka, ka pēc tiesas nolēmuma stāšanās likumīgā spēkā tas jāpublicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (turpmāk tekstā – Birojs) nosūta publikācijai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”:
1) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2004.gada 21.jūnija spriedumu lietā Nr.C-27113204 C-1132/9, 2004.gads, par politiskās organizācijas “Latviešu partija” darbības apturēšanu uz sešiem mēnešiem un pienākuma noteikšanu politiskajai organizācijai divu nedēļu laikā pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā Birojā iesniegt zvērināta revidenta atzinumu par politiskās organizācijas “Latviešu partija” finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā, kurš stājies likumīgā spēkā 2004.gada 27.jūlijā;
2) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2004.gada 5.jūlija spriedumu lietā Nr.C-27113104 C-1131/9, 2004.gads, par politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” darbības apturēšanu uz sešiem mēnešiem un pienākuma noteikšanu divu nedēļu laikā pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā Birojā iesniegt zvērināta revidenta atzinumu par politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā, kurš stājies likumīgā spēkā 2004.gada 27.jūlijā;
3) Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas 2004.gada 12.jūlija lēmumu lietā Nr.C-27115204/8 par politiskās organizācijas “Republikāņu partija” darbības apturēšanu uz trim mēnešiem no tiesas lēmuma spēkā stāšanās dienas un pienākuma uzlikšanu politiskajai organizācijai “Republikāņu partija” trīs mēnešu laikā no tiesas lēmuma spēkā stāšanās dienas iesniegt Birojā neatkarīgas auditorfirmas (zvērināta revidenta) atzinumu par sabiedriskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību par 2003.gadu, kā arī precizētu finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu, kurš stājies likumīgā spēkā 2004.gada 23.jūlijā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks A.Vilks

Noraksts
Lieta Nr.C–27113204
C– 1132/9 2004.gads

Spriedums
Latvijas Republikas vārdā

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs tiesnesis M.Vīgants, tiesas sēdes sekretāre I.Kļavinska 2004.gada 21.jūnijā izskatīja atklātā tiesas sēdē Rīgā, Abrenes ielā 3, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pieteikumu par politiskās organizācijas “Latviešu partija” darbības apturēšanu un pienākuma noteikšanu politiskajai organizācijai noteiktā termiņā iesniegt zvērināta revidenta atzinumu –
Tiesas sēdē tiesa

konstatēja:

ka tiesā 2004.gada 20.aprīlī saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka v.i. pieteikums par politiskās organizācijas “Latviešu partija” darbības apturēšanu un pienākuma noteikšanu politiskajai organizācijai divu nedēļu laikā pēc tiesas nolēmuma spēkā stāšanās iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā zvērināta revidenta atzinumu par politiskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.
Pieteikumā norādīts, ka saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.pantu attiecīgās politiskās organizācijas parakstīta ikgadējā deklarācija iesniedzama Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā katru gadu ne vēlāk kā līdz 1.martam.
Atbilstoši minētā likuma 11.pantam pie deklarācijas pievienojams zvērināta revidenta atzinums par politiskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību.
Politiskā organizācija “Latviešu partija” 2004.gada 2.martā iesniegusi ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu, nepievienojot zvērināta revidenta atzinumu un ar šādu rīcību pārkāpjot Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļas un 11.panta 1.daļas prasības.
Politiskā organizācija par pārkāpumu brīdināta likumā noteiktā kārtībā, bet līdz 2004.gada 16.aprīlim zvērināta revidenta atzinums nav iesniegts, kādēļ, pamatojoties uz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 10.panta 5.daļu, tiesas ceļā biroja priekšnieks ierosina apturēt partijas darbību un noteikt pienākumu politiskajai organizācijai iesniegt zvērināta revidenta atzinumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.
Tiesas sēdē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāves I.Terinka un N.Titova pieteikumu uzturēja un lūdza pieteikumu apmierināt.
Tiesas sēdē politiskās organizācijas “Latviešu partija” priekšsēdētājs A.Saliņš paskaidroja, ka partija nevar samaksāt par zvērināta revidenta pakalpojumiem.
Novērtējusi lietas faktiskos apstākļus, tiesa secina, ka pieteikums apmierināms sekojošu iemeslu dēļ.
Pieteicējs pierādījis, ka politiskā organizācija “Latviešu partija” reģistrēta 1993.gada 10.martā Tieslietu ministrijā ar Nr. PO–008.
Politiskā organizācija “Latviešu partija” 2004.gada 2.martā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā iesniegusi ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu, nepievienojot zvērināta revidenta atzinumu.
Ar šādu rīcību partija pārkāpa Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļu un 11.panta 1.daļu. Politiskā organizācija “Latviešu partija” brīdināta likumā noteiktā kārtībā, bet likumīgo prasību par zvērināta revidenta atzinuma iesniegšanu partija nav izpildījusi.
Atbilstoši lietas faktiskajiem apstākļiem, pamatojoties uz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 10.panta 5.daļu, tiesas ceļā biroja priekšnieks pamatoti ierosinājis apturēt politiskās organizācijas “Latviešu partija” darbību, un partijai nosakāms pienākums iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā zvērināta revidenta atzinumu.
Ņemot vērā, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks par pieteikuma iesniegšanu tiesā atbrīvots no valsts nodevas samaksas, tiesa, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 42.pantu, no politiskās organizācijas “Latviešu partija” piedzen valsts ienākumos valsts nodevu 10 latu apmērā.
Pamatojoties uz minēto, vadoties no Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļas, 10.panta un 11 panta 1.daļas, Civilprocesa likuma 5., 92–97., 189–194., 414., 415.panta, tiesa

nosprieda

pieteikumu apmierināt pilnībā.
Apturēt politiskās organizācijas “Latviešu partija” (reģistrēta 1993.gada 10.martā Tieslietu ministrijā ar Nr.PO-008) darbību uz sešiem mēnešiem.
Noteikt, ka politiskajai organizācijai “Latviešu partija” divu nedēļu laikā pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā jāiesniedz zvērināta revidenta atzinums par politiskās organizācijas “Latviešu partija” finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.
Piedzīt valsts ienākumos no politiskās organizācijas “Latviešu partija” (reģistrēta 1993.gada 10.martā Tieslietu ministrijā ar Nr. PO–008) tiesas izdevumus 10 latu apmērā.
Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā 20 dienu laikā Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijā, apelācijas sūdzību iesniedzot Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Tiesnesis M.Vīgants

Nolēmums stājies likumīgā spēkā 2004.gada 27.jūlijā

Noraksts
Lieta Nr.C-27113104
C-1131/9 2004.gads

Spriedums
Latvijas Republikas vārdā

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs tiesnesis M.Vīgants, tiesas sēdes sekretāre I.Kļavinska,
2004.gada 5.jūlijā izskatīja atklātā tiesas sēdē Rīgā, Abrenes ielā 3, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pieteikumu par politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” darbības apturēšanu un pienākuma noteikšanu politiskajai organizācijai noteiktā termiņā iesniegt zvērināta revidenta atzinumu –
Tiesas sēdē tiesa

konstatēja:

ka tiesā 2004.gada 20.aprīlī saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka v.i. pieteikums par politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” darbības apturēšanu un pienākuma noteikšanu politiskajai organizācijai divu nedēļu laikā pēc tiesas nolēmuma spēkā stāšanās iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā zvērināta revidenta atzinumu par politiskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.
Pieteikumā norādīts, ka saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.pantu attiecīgās politiskās organizācijas parakstīta ikgadējā deklarācija iesniedzama Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā katru gadu ne vēlāk kā līdz 1.martam.
Atbilstoši minētā likuma 11.pantam pie deklarācijas pievienojams zvērināta revidenta atzinums par politiskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību.
Politiskā organizācija “Progresīvā centriskā partija” nav iesniegusi zvērināta revidenta atzinumu par partijas saimniecisko un finansiālo darbību 2003.gadā, ar šādu rīcību pārkāpjot Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļas un 11.panta 1.daļas prasības.
Politiskā organizācija par pārkāpumu brīdināta likumā noteiktā kārtībā, bet līdz 2004.gada 5.aprīlim zvērināta revidenta atzinums nav iesniegts, kādēļ, pamatojoties uz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 10.panta 5.daļu, tiesas ceļā biroja priekšnieks ierosina apturēt partijas darbību un noteikt pienākumu politiskajai organizācijai iesniegt zvērināta revidenta atzinumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.
Tiesas sēdē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāve Nataļja Titova pieteikumu uzturēja un lūdza pieteikumu apmierināt.
Tiesas sēdē politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” pārstāvis nav ieradies. Par tiesas sēdes laiku un vietu lietas dalībniekiem paziņots Civilprocesa likuma 56.panta 1.daļā noteiktajā kārtībā, kādēļ tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 156.panta 1.daļu tiesīga izskatīt lietu bez politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” pārstāvja piedalīšanās tiesas sēdē.
Novērtējusi lietas faktiskos apstākļus, tiesa secina, ka pieteikums apmierināms sekojošu iemeslu dēļ.
Pieteicējs pierādījis, ka politiskā organizācija “Progresīvā centriskā partija” reģistrēta 2002.gada 16.jūlijā Tieslietu ministrijā ar Nr.PO-089.
Politiskā organizācija “Progresīvā centriskā partija” nav iesniegusi zvērināta revidenta atzinumu par partijas saimniecisko un finansiālo darbību 2003.gadā.
Ar šādu rīcību partija pārkāpa Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļu un 11.panta 1.daļu. Politiskā organizācija “Progresīvā centriskā partija” brīdināta likumā noteiktā kārtībā, bet likumīgo prasību par zvērināta revidenta atzinuma iesniegšanu partija nav izpildījusi.
Atbilstoši lietas faktiskajiem apstākļiem, pamatojoties uz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 10.panta 5.daļu, tiesas ceļā biroja priekšnieks pamatoti ierosinājis apturēt politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” darbību uz maksimālo likumā atļauto termiņu un partijai nosakāms pienākums iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā zvērināta revidenta atzinumu.
Ņemot vērā, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks par pieteikuma iesniegšanu tiesā atbrīvots no valsts nodevas samaksas, tiesa, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 42.pantu, no politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” piedzen valsts ienākumos valsts nodevu 10 latu apmērā.
Pamatojoties uz minēto, vadoties no Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta 1.daļas, 10.panta un 11.panta 1.daļas, Civilprocesa likuma 5., 92.–97., 189.–193., 414., 415.panta, tiesa

nosprieda

pieteikumu apmierināt pilnībā.
Apturēt politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” (reģistrēta 2002.gada 16.jūlijā Tieslietu ministrijā ar Nr.PO-089) darbību uz sešiem mēnešiem.
Noteikt, ka politiskajai organizācijai “Progresīvā centriskā partija” divu nedēļu laikā pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā jāiesniedz zvērināta revidenta atzinums par politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.
Piedzīt valsts ienākumos no politiskās organizācijas “Progresīvā centriskā partija” (reģistrēta 2002.gada 16.jūlijā Tieslietu ministrijā ar Nr. PO-089) tiesas izdevumus 10 latu apmērā.
Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā 20 dienu laikā Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijā, apelācijas sūdzību iesniedzot Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Tiesnesis M.Vīgants

Nolēmums stājies likumīgā spēkā 2004.gada 27.jūlijā

Noraksts
Lietā Nr.C-27 1152 04/8

Lēmums

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šādā sastāvā: tiesnesis Bisters ar sekretāri E.Švampāni, 2004.gada 12.jūlijā izskatīja atklātā tiesas sēdē Rīgā, Abrenes ielā 3, lietu –
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pieteikumā par politiskās organizācijas “Republikāņu partija” darbības apturēšanu.
Tiesa tiesas sēdē –

konstatēja:

1994.gada 12.maijā ar reģistrācijas Nr.PO-040 reģistrēta politiskā organizācija “Republikāņu partija”.
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pieteikums par politiskās organizācijas “Republikāņu partija” darbības apturēšanu, norādot, ka politiskā organizācija “Republikāņu partija” 2004.gada 2.martā ir iesniegusi finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu, kurā nav norādīti visi ienākumu un izdevumu posteņi, kādus paredz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.pants.
Tāpat politiskā organizācija “Republikāņu partija” neesot iesniegusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā zvērināta revidenta atzinumu par partijas finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā, tādējādi neievērojot norādītā likuma 8.panta pirmās daļas un 11.panta pirmās daļas prasības, jo zvērināta revidenta atzinums ir ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas būtiska neatņemama sastāvdaļa.
Pieteicējs norāda, ka ar 2004.gada 5.marta vēstuli Nr.1/1576 Birojs informēja Partiju par 2003.gada finansiālās darbības deklarācijas par 2003.gadu neatbilstību likumam, kā arī informēja par zvērināta revidenta atzinuma nepieciešamību.
Līdz 2004.gada 5.aprīlim Birojā netika iesniegta politiskās organizācijas “Republikāņu partija” precizēta finansiālās darbības deklarācija par 2003.gadu, kā arī netika iesniegts zvērināta revidenta atzinums par finansiālo un saimniecisko darbību 2003.gadā.
Politiskās organizācijas “Republikāņu partija” pārstāvis uz tiesas sēdi nav ieradies.
Kā redzams no 2004.gada 12.jūlijā tiesā saņemtā organizācijas iesnieguma, politiskajai organizācijai “Republikāņu partija” par tiesas sēdes vietu un laiku ir paziņots savlaicīgi un pienācīgā kārtā, kādēļ tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 156.panta pirmo daļu atzīst par iespējamu pieteikumu izskatīt bez politiskās organizācijas pārstāvja klātbūtnes.
Tiesas sēdē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pilnvarotie pārstāvji pieteikumu uztur pilnā apmērā.
Noklausoties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pilnvaroto pārstāvju paskaidrojumus, kā arī novērtējot lietas materiālus to kopumā un savstarpējā sakarībā, tiesa uzskata, ka pieteikums ir pamatots.
Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.pants uzliek par pienākumu politiskām organizācijām (partijām) katru gadu līdz 1.martam iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā politiskās organizācijas vadītāja parakstītu iepriek-šējā gada finansiālās darbības deklarāciju. Bez tam šī likuma 11.pants politiskai organizācijai uzliek par pienākumu iesniegt neatkarīgas auditorfirmas atzinumu par attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) finansiālo un saimniecisko darbību, kas pievienojams ikgadējai finansiālai darbības deklarācijai, kura tiek iesniegta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.
Tiesa secina, ka neatkarīgas auditorfirmas atzinums par attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) finansiālo un saimniecisko darbību ir būtiska ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas neatņemama sastāvdaļa.
Kā izriet no politiskās organizācijas “Republikāņu partija” 2004.gada 12.jūlija iesnieguma tiesai, pēc 2004.gada 5.marta brīdinājuma saņemšanas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā politiskā organizācija nav iesniegusi neatkarīgas auditorfirmas (zvērināta revidenta) atzinumu par politiskās organizācijas “Republikāņu partija” finansiālo un saimniecisko darbību par 2003.gadu.
Tāpat ir guvis apstiprinājumu fakts, ka politiskā organizācija “Republikāņu partija” pēc 2004.gada 5.marta brīdinājuma saņemšanas nav novērsusi trūkumus pie iesniegtās finansiālās darbības deklarācijas par 2003.gadu, tādējādi nenorādot visus ienākumu un izdevumu posteņus, kādus paredz Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.pants.
Ar iepriekš nodibināto ir guvis apstiprinājumu fakts, ka politiskā organizācija “Republikāņu partija” nav ievērojusi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8.panta un 11.panta prasības, kādēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks pamatoti, saskaņā ar iepriekš norādītā likuma 10.panta 2.daļu ierosinājis politiskās organizācijas “Republikāņu partijas” darbības apturēšanu tiesas ceļā.
Novērtējot politiskās organizācijas “Republikāņu partija” pārkāpuma raksturu, tiesa trīs mēnešu termiņu atzīst par samērīgu politiskās organizācijas darbības apturēšanai, kura laikā ir iespējams novērst lēmumā norādītos likuma pārkāpumus.
Saskaņā ar Civilprocesa likuma 42.pantu no sabiedriskās organizācijas “Republikāņu partija” par labu valstij ir piedzenama valsts nodeva Ls 10,-apmērā, no kuras samaksas pie pieteikuma iesniegšanas saskaņā ar Civilprocesa likuma 43.panta 1.daļas 5.punktu pieteicējs ir bijis atbrīvots.
Augstāk minēto vērā ņemot un pamatojoties uz likuma “Par sabiedriskām organizācijām un to apvienībām” 35.p. 1.d., Civilprocesa likuma 8.p. 92.–97.p., 229.–231.p., tiesa –

nolēma:

apturēt politiskās organizācijas “Republikāņu partija” ar reģ. Nr.PO-040 darbību uz trim mēnešiem no tiesas lēmuma spēkā stāšanās dienas.
Uzlikt par pienākumu politiskajai organizācijai “Republikāņu partija”, reģ. Nr.PO-040, trīs mēnešu laikā no tiesas lēmuma spēkā stāšanās dienas iesniegt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā neatkarīgas auditorfirmas (zvērināta revidenta) atzinumu par sabiedriskās organizācijas finansiālo un saimniecisko darbību par 2003.gadu, kā arī precizētu finansiālās darbības deklarāciju par 2003.gadu.
Piedzīt no politiskās organizācijas “Republikāņu partija” (reģ. Nr.PO-040 ar juridisko adresi Rīgā, Brīvības ielā 104) par labu valstij tiesas izdevumus Ls 10,- (desmit lati 00 santīmi).
Uzlikt par pienākumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam pēc lēmuma stāšanās likumīgā spēkā publicēt to laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
Lēmumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā Rīgas apgabaltiesā, iesniedzot blakussūdzību Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Tiesnesis I.Bisters

Nolēmums stājies likumīgā spēkā
2004.gada 23.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!