• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92375

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šovakar Atēnās atklāj kārtējās vasaras olimpiskās spēles

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt”: “ES konstitucionālais līgums nav nevainojams. Taču tas ir labāks nekā status quo. Līgums ieviesīs lielāku skaidrību, nostiprinās pilsoņu un nacionālo parlamentu lomu, kā arī vienlaikus radīs lielāku demokrātiju un palielinās rīcībspējas. Jo vairāk pilsoņu un nacionālo politiķu, kā arī masu mediju iepazīsies ar konstitucionālā līguma saturu, jo mazākas izredzes būs eiroskeptiskajiem populistiem. Konstitūcijas ratificēšana būs liels izaicinājums. Cerams, ka Vācijā, kā arī visās pārējās 24 ES dalībvalstīs pietiekami labi apzināsies atbildību un neliks uz spēles mūsu kontinenta likteni, aizraujoties ar nacionālo cīņu par varu.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Klīst baumas, ka Ginteram Ferhoigenam piedāvāts rūpniecības komisāra portfelis, kas Briselē netiek uzskatīts par svarīgāko.”

Angļu “Financial Times”: “Pirms četriem gadiem Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā Lielbritānijas un Krievijas attiecības izskatījās visai daudzsološi, taču šobrīd Krievija ārpolitikā lielāku uzmanību veltī ASV un Vācijai, kamēr Lielbritānijas un Maskavas attiecībās iestājies neveiksmīgākais posms kopš komunisma sabrukuma. Patiesais attiecību pasliktināšanās iemesls – Lielbritānija devusi politisko patvērumu diviem sīvākajiem Putina oponentiem Borisam Berezovskim un Ahmedam Zahajevam. Lielbritānijas puse traktē lēmumu kā juridisku, kamēr Krievija – kā politisku.”

Krievijas “Vojenno promišlennij kurjer” kritizē Baltijas valstis par it kā tajās esošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem attiecībās ar agrākajiem Valsts drošības komitejas darbiniekiem. Raksta asā retorika šoreiz vērsta galvenokārt pret Lietuvu, autors koncentrējies pārsvarā uz likumdošanu un tās piemērošanu.

Franču “Le Figaro”: “Pirms pāris mēnešiem visiem par lielu pārsteigumu sociālisti atguva savas pozīcijas. Šodien Sociālistu partijas (PS) vadība vēlas tikties ar Lionelu Žospēnu, lai runātu par gaidāmo referendumu ES konstitūcijas saistībā. Jautājumā, kurā partijas biedru domas dalās, Žospēna viedoklim varētu būt liela nozīme. Šoreiz uz spēles likta gan Eiropas, gan Sociālistu partijas nākotne.”

Angļu “Financial Times”: “Francijas un Vācijas samierināšanās lika pamatus Eiropas apvienošanai.” Pēc autora domām, abas valstis bija integrācijas procesa virzītājspēks ES. Autors pamato šo valstu lomu pagātnē un mēģina atbildēt uz jautājumu, vai tā paliek nemainīga Eiropas Savienībā ar 25 dalībvalstīm. “Financial Times” atzīmē nepieciešamos lēmumus un koncepcijas, kas būtu jāpieņem Francijai un Vācijai, lai saglabātu ietekmi un vadošo lomu.”

Čehu “Lidove Noviny” uzslavē Polijas nepiekāpīgo nostāju jautājumā par īpašumu atdošanu padzītajiem vāciešiem. Pateicoties tai, kanclers Šrēders ir paziņojis, ka Vācijas valdība neatbalsta prasības par īpašuma tiesībām Austrumeiropā.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!