• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izvērtēs situāciju Jēkabpils pansionātā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2004., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kurš būs "zaļās karotītes" lielākais draugs?

Vēl šajā numurā

11.08.2004., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izvērtēs situāciju Jēkabpils pansionātā

Šodien, 11.augustā, Labklājības ministrijas (LM) speciālisti kopā ar Jēkabpils rajona padomes pārstāvjiem apmeklēs Jēkabpils rajona padomes veco ļaužu pansionātu, lai iepazītos ar situāciju šajā institūcijā. Kā zināms, ziņu aģentūra LETA ziņoja, ka Jēkabpils pansionāta iemītnieces māsa paudusi neizpratni par to, ka pansionāta medicīniskais personāls iemītnieku kopšanai nevelta pienācīgu uzmanību.
Uz Jēkabpils pansionātu dosies LM speciālisti – Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības departamenta direktore Sandra Baltiņa un Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja vietnieks Ilgonis Leišavnieks. Darba vizītes laikā LM speciālisti izvērtēs, vai pansionātā ir veikts pašnovērtējums, kura rezultātā katrs pansionāts iekšējā audita ietvaros nosaka, vai tas atbilst kvalitātes prasībām.
Tāpat LM speciālistiem ir paredzēts tikties ar Jēkabpils rajona padomes speciālistiem, lai iepazītos ar tās veikto izvērtējumu par sociālo pakalpojumu kvalitātes sniedzēja atbilstību noteiktajām prasībām un pārrunātu šo negadījumu ar atbildīgajām personām.
“Kaut arī neesam saņēmuši oficiālu sūdzību un šā jautājuma risināšana ir jāuzņemas pašvaldībai, man ir svarīgi, lai jebkura iestāde, uzņemoties atbildību par pakalpojuma sniegšanu, rūpētos par saviem pacientiem pēc labākās sirdsapziņas. Pansionātā dzīvojošajiem iemītniekiem ir jānodrošina ne tikai mājoklis, pilna aprūpe un sociālā rehabilitācija, bet arī cilvēciska attieksme, jo pansionāts vairumam iemītnieku ir vienīgās mājas,” uzsver D.Staķe.
Atgādinām, ka jau kopš deviņdesmitajiem gadiem sociālās aprūpes pakalpojumu nodrošināšana ir pašvaldību pienākums. Tieši pašvaldības, kas atrodas vistuvāk saviem iedzīvotājiem, var piedāvāt arī viņiem atbilstošāko problēmu risinājumu. Pašvaldības pienākums ir sekot, vai pansionātā tiek nodrošinātas valsts noteiktās prasības iemītnieku aprūpē.
Tomēr, tā kā LM turpina saņemt sūdzības par sociālo pakalpojumu kvalitāti dažādās pašvaldību iestādēs, pēc ministrijas iniciatīvas Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu likumā 19.jūnijā ir veikti grozījumi, kas paredz pārveidot pašreizējo Sociālās palīdzības fondu par Sociālo pakalpojumu pārvaldi, kurai būs tiesības kontrolēt sociālo pakalpojumu kvalitāti arī pašvaldību institūcijās. Šobrīd Saeimā 2.lasījumā tiek izskatīti arī grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas nepieciešamības gadījumā ļaus uzlikt arī administratīvo sodu sociālo pakalpojumu sniedzējas institūcijas vadītājam par nekvalitatīvi sniegtu sociālo pakalpojumu.

LM informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!