• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gada inflācija jūlijā - 6,7 procenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašs birojs mūzikas pirātisma apkarošanai

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gada inflācija jūlijā – 6,7 procenti

Vidējais patēriņa cenu līmenis šā gada jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, pieaudzis par 6,7%, tai skaitā precēm – par 6,9%, bet pakalpojumiem – par 5,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Savukārt pozitīva tendence ir tā, ka jūlijā, salīdzinot ar jūniju, inflācija ir pieaugusi tikai par 0,2%.

Jūlijā sasniegtais gada patēriņa cenu pieaugums ir augstākais kopš 1997.gada jūliju, kad salīdzinājumā ar 1996.gada jūliju patēriņa cenas Latvijā auga par 7,7%. Šogad līdz šim augstākais patēriņa cenu gada inflācijas rādītājs tika sasniegts maijā un bija 6,2%, salīdzinot ar 2003.gada maiju. Jūnijā Latvijā bija reģistrēta 6,1% gada inflācija.
Savukārt vidējais patēriņa cenu līmenis šā gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, palielinājās par 0,2%. Proti, precēm cenas pieauga par 0,1%, bet pakalpojumiem – par 0,3%. Kā skaidro CSP, kopējo cenu līmeni jūlijā visvairāk ietekmēja cenu pieaugums pārtikai. Cenas pieauga labības produktiem, īpaši rīsiem, liellopu gaļai, desām un žāvējumiem, sieram, sviestam, augļiem, bezalkoholiskajiem dzērieniem, kā arī atsevišķiem jaunās sezonas dārzeņiem – burkāniem, bietēm, sīpoliem. Jūlijā par 11,7% pieauga maksa par dabasgāzi. Dārgāki kļuva arī mājokļa uzturēšanas pakalpojumi un materiāli dzīvokļa remontam. Pieauga ēdināšanas pakalpojumu cenas. Savukārt kopējo patēriņa cenu līmeni pazemināja cenu kritums apģērbam un apaviem. Degvielai vidējais cenu līmenis jūlijā, salīdzinot ar jūniju, kritās par 1,9%. Cenas pazeminājās jaunajiem kartupeļiem, tomātiem, gurķiem, paprikai un margarīnam.
No trim Baltijas valstīm jūlijā patēriņa cenas pieauga tikai Latvijā, Igaunijā cenas samazinājās, bet Lietuvā palika nemainīgas. Proti, Igaunijā jūlijā, salīdzinot ar jūniju, patēriņa cenas samazinājās par 0,3%. Lielākā ietekme bija degvielas, apģērba un apavu cenu kritumam un kartupeļu cenu pieaugumam. Gada inflācija Igaunijā bija 4,1%.
Savukārt Lietuvā patēriņa cenas jūlijā, salīdzinot ar jūniju, nemainījās. Gada inflācija kaimiņvalstī – 1,9%.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!