• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašs birojs mūzikas pirātisma apkarošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2004., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latgale aicina ciemos

Vēl šajā numurā

10.08.2004., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašs birojs mūzikas pirātisma apkarošanai

Iecerēts izveidot autortiesību un blakustiesību aizsardzības biroju. Par tā nepieciešamību vienojušies kultūras ministre Helēna Demakova un Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LAMPA) pārstāvji, 6.augustā pārrunājot autoru, izpildītāju un producentu tiesību aizsardzību un cīņu pret nelegālo mūzikas ierakstu tirdzniecību.
“Nav jābaidās nelegālo mūzikas ierakstu tirdzniecību saukt īstajā vārdā – par organizēto noziedzību. Tādēļ cīņai pret pirātismu jāveido birojs, šajā procesā ļoti cieši iesaistot Iekšlietu ministriju,” sarunā ar LAMPA pārstāvjiem sacīja H.Demakova. Kā skaidro kultūras ministres preses sekretāre Gunda Ignatāne, tiek plānota tikšanās ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem un citām institūcijām, lai jau tuvākajā laikā autortiesību un blakustiesību aizsardzības birojs varētu sākt darbību.
Ministre ar LAMPA pārstāvjiem pārrunāja samazinātas pievienotās vērtības nodokļa likmes piemērošanas iespēju audioierakstiem. “Mums jārada konkurētspēju veicinoši apstākļi kultūras industriju pastāvēšanai,” uzsvēra H.Demakova. Ministre aizstāv pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu, jo tādējādi tiktu veicināti labāki nosacījumi nozares attīstībai un pirātisma līmeņa samazināšanai. Šādu nostāju pauda arī LAMPA pārstāvji, atzīst G.Ignatāne.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!