• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Slepenā dienesta aģentu un Latvijas Drošības policijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2004., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 3.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

06.08.2004., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV Slepenā dienesta aģentu un Latvijas Drošības policijas sadarbību

No 3. līdz 6.augustam Latvijā uzturas ASV Slepenā dienesta speciālie aģenti, kuri sadarbībā ar Drošības policiju strādā pie 100 ASV dolāru banknošu viltošanas gadījuma izmeklēšanas. Slepenais dienests, ASV Iekšzemes drošības departamenta aģentūra, ir atbildīga par ASV valūtas integritātes aizsardzību.
Slepenā dienesta pārstāvji augstu vērtē Drošības policijas sniegto palīdzību šajā izmeklēšanā. Jūlijā notikusī viltotās ASV valūtas un naudas drukas iekārtu konfiskācija ir būtisks sasniegums. Tas palīdzējis novērst 700 000 viltotu ASV dolāru nokļūšanu apgrozībā un arestēt trīs indivīdus, kas saistīti ar šo nelegālo operāciju.
Latvija ir ASV Slepenā dienesta Parīzes reģionālā biroja pārraudzības zonā, un biroja speciālie aģenti regulāri apmeklē Latviju, lai sadarbotos izmeklēšanas jautājumos un sniegtu palīdzību un padomu Latvijas kolēģiem. Šīs vizītes laikā speciālie aģenti nogādāja ekspertiem materiālus, kas paredzēti ASV valūtas viltojumu identificēšanai, kā arī piedāvāja tehnisko palīdzību operācijā iegūto pierādījumu analīzē.
Slepenais dienests turpinās sadarboties ar Latvijas varas iestādēm turpmākajā izmeklēšanā un sekojošajā kriminālvajāšanā pret aizdomās turētajiem viltotājiem.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!