• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Māksla vieno tautas" Jūrmalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.08.2004., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Militārais piesārņojums. Tepat Latvijā

Vēl šajā numurā

05.08.2004., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Māksla vieno tautas” Jūrmalā

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes finansiāli atbalstītu Bulduru kultūras nama projektu “Māksla vieno tautas” no 2. līdz 6.augustam Jūrmalā notiek Starptautiskais mākslas forums, uz kuru ieradušies divi mākslinieki no katras Jūrmalas sadraudzības pilsētas.
Latviju un Eiropas valstis vieno ne tikai ģeogrāfija, bet arī tautu likteņi, vēsture, literatūra, kultūra un māksla. Mums ir vienota Eiropas reģiona sajūta, mums svarīgas ir arī attiecības ar kaimiņvalstīm ārpus Eiropas. Jūrmalai ir 10 sadraudzības pilsētas Eiropā un Krievijā.
Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļa apvieno apmēram 50 māksliniekus. Mākslinieku grupā aktīvi darbojas gleznotāji, grafiķi, tēlnieki, keramiķi, stikla un ādas mākslinieki. Jūrmalas māksliniekiem ir ilgstoši sakari ar kolēģiem sadraudzības pilsētās Somijā, Zviedrijā un Francijā. Ārzemju mākslinieki augstu vērtē Jūrmalas pilsētas mākslinieku spējas reālistiskajā glezniecības un tēlniecības pieejā, augsto profesionalitāti grafikā, keramikā.
Jūrmalas mākslinieku darbu izstādes vairākkārt tika organizētas sadraudzības pilsētās – Pietarsāri (Somija), Jevlē (Zviedrija), Kabūrā (Francija), Terračīnā (Itālijā). Jūrmalas mākslinieki ir sadarbojušies kopējos projektos ar Palangas un Pērnavas māksliniekiem.
Projekts “Māksla vieno tautas” paredz Jūrmalas un Jūrmalas sadraudzības pilsētu mākslinieku sadarbību, kas veicinās mākslinieku jaunradi un izaugsmi, un faktiski ir veiksmīgi uzsāktā 2003.gadā Jūrmalas un somu mākslinieku sadarbības projekta “Vienā laivā” turpinājums, tikai daudz plašākā mērogā. Atklāts radošais darbs, akcijas, pieredzes apmaiņa, diskusijas, kopīgas izstādes un ekskursijas tuvinās māksliniekus un sekmēs dialogu un savstarpēju mijiedarbību starp dažādu valstu kultūrām.
Projekta ietvaros viena no galvenajām darbības formām būs plenēri – gleznošana un zīmēšana brīvā dabā par Jūrmalas tematiku. Tiks pārstāvēti vairāki vizuālās mākslas žanri: glezniecība, tēlniecība, grafika, vide un interjers, dizains, ādas māksla, porcelāna apgleznošana.
Šīs akcijas aprakstus mākslinieki saņēma jau iepriekš, lai katrs varētu paņemt līdzi uz Jūrmalu darbam nepieciešamos materiālus un strādāt savā tehnikā. Mākslinieku radošais darbs paredzēts gan Jūrmalas kultūrvēsturiskajā centrā Majoros, gan Bulduru dārzkopības skolā, gan pēc katra mākslinieka izvēlētas tematikas, kā, piemēram, jūra, Lielupe, Jūrmalas cilvēki.
Kā pasākuma “nagla” paredzēta kopīga Jūrmalas un ārzemju mākslinieku izstāde Bulduru kultūras namā “Vasara Jūrmalā”. Tās atklāšana ir šodien, 5.augustā, pulksten 15. Pēc šīs ekspresizstādes, kura ilgs tikai vienu diennakti, Jūrmalā radītos mākslas darbus katrs mākslinieks varēs paņemt līdzi.
Mākslas foruma laikā paredzētas diskusijas par mūsdienu mākslu, pieredzes apmaiņa, pārrunas par turpmākiem mākslas projektiem, ekskursijas pa Rīgu un Jūrmalu, mākslas muzeju un galeriju apmeklējumi.
Projekta vadītāja ir Bulduru kultūras nama direktore Zinaīda Skuja.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!