• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsludina Eiropas Sociālā fonda projektu konkursus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2004., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kur Kurzemes spoguļi dzidrinās

Vēl šajā numurā

03.08.2004., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsludina Eiropas Sociālā fonda projektu konkursus

Vakar Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) izsludināja pirmos Eiropas Sociālā fonda (ESF) atklāto projektu konkursus. Vienlaikus NVA paziņoja arī par konkursu izglītības iestādēm nodarbinātības veicināšanas nacionālajā programmā, kas arī tiek līdzfinansēta no ESF līdzekļiem.

Līdz 2006.gadam no ESF paredzēts piešķirt līdzekļus trīs veida aktivitātēm – darba prakšu vietu nodrošināšanai jauniešiem bezdarbniekiem, subsidēto darba vietu nodrošināšanai sociālās atstumtības riska grupām un darba tirgus pētījumu veikšanai, informēja NVA direktors Ringolds Beinarovičs. Jauniešu bezdarbnieku atbalstam paredzēts novirzīt 6,8 miljonus latu, palīdzībai sociālās atstumtības riska grupām – 3,1 miljonu, bet darba tirgus pētījumu veikšanai – 950 tūkstošus latu. Ar šo projektu administrāciju nodarbojas NVA izveidotais ESF departaments un tā reģionālās nodaļas.
Projektu konkursa galvenais uzdevums ir finansiāli atbalstīt tās pašvaldības, nevalstiskās organizācijas un privātos uzņēmumus, kas, radot darbavietas, vēlas palīdzēt sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām, uzsvēra NVA direktora vietniece ESF jautājumos Anita Jākobsone. Tā, izveidojot darba prakses vietu 18 – 25 gadus vecam bezdarbniekam, kurš ieguvis izglītību, bet praktiskās darba pieredzes trūkuma dēļ nevar iekārtoties darbā, darba devējs var pretendēt uz vismaz 3500 latu finansējumu. No tā 75% ir ESF nauda, bet 25% – līdzfinansējums no valsts budžeta. Savukārt piesakot projektu par darba vietas izveidi bezdarbniekam invalīdam ar vai bez profesionālās izglītības vai praktiskajām darba iemaņām, darba devējam ir iespēja saņemt vismaz 5000 latu atbalstu (80% – ESF, 20% – valsts līdzfinansējums). Minimālā projekta summa, kas tiek piešķirta darba tirgus pētījumiem, ir 2000 lati (75% – ESF, 25% – valsts budžeta nauda). Šie pētījumi var tikt veikti ne tikai nacionālā, bet arī starptautiskā, reģionālā, vietējā, nozares, uzņēmuma vai institūcijas līmenī.
Bez atklātajiem projektu konkursiem NVA izsludina konkursu arī nacionālajā programmā nodarbinātības veicināšanai. Arī šai programmai piesaistīti ESF līdzekļi, un tā virzīta uz bezdarbnieku pārkvalifikāciju un tālākizglītību, kā arī mācību nodrošināšanu sociālās atstumtības riska grupām, informēja NVA Nodarbinātības koordinācijas departamenta direktore Solveiga Rozīte. Bezdarbnieku pārkvalifikācijai un tālākizglītībai paredzēts novirzīt 5,3 miljonus latu, iesaistot projektā vismaz 12 850 bezdarbnieku, savukārt apmācībai sociālās atstumtības riska grupām – 4,1 miljonu latu, iesaistot 6520 bezdarbniekus. Konkursam par iespēju apmācīt bezdarbniekus kādā no 145 profesionālas izglītības programmām var pieteikties valsts akreditētas izglītības iestādes. Izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos pieteikumus, tiks ņemta vērā to piedāvātā mācību programmu kvalitāte un mācību pieejamība. Būtiski, ka turpmāk izglītības iestādi, kurā mācīties, izvēlēsies pats bezdarbnieks, nevis nodarbinātības aģentūras, uzsvēra NVA direktora vietniece nodarbinātības politikas jautājumos Solvita Vēvere. Turklāt paredzēts mācīties daudz mazākās grupās nekā iepriekš, kā arī individuāli, ja pēc attiecīgās profesijas būs pieprasījums.
ESF atklātajam projektu konkursam var pieteikties Latvijā reģistrētas juridiskas personas, un tas jāizdara līdz 2004.gada 2.septembrim jebkurā no ESF departamenta reģionālajām nodaļām. Izglītības iestādes konkursam var pieteikties līdz 2004.gada 3.septembrim. Jāatzīmē, ka, sākot ar 12.augustu, uzņēmēji Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā var iesniegt projekta pieteikumus arī finansējuma saņemšanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Vineta Kleinberga

ESF atbalstītās aktivitātes

Aktivitāte

Finansējums
(miljonos LVL)

Darba prakšu nodrošināšana jauniešiem
bezdarbniekiem

6,83

Subsidēto darba vietu nodrošināšana sociālās
atstumtības riska grupām

3,14

Darba tirgus pētījumi

0,95

Avots: NVA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!