• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs, tiekoties ar LTV ģenerāldirektora vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2004., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta biedrs, aicinot atvērt vēstniecību Japānā

Vēl šajā numurā

03.08.2004., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs, tiekoties ar LTV ģenerāldirektora vietnieku

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš piektdien, 30.jūlijā, apmeklēja “Latvijas televīziju” un tikās ar LTV ģenerāldirektora vietnieku Edgaru Kotu un Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāju Imantu Rākinu, lai klātienē iepazītos ar situāciju televīzijā tajās jomās, kur tā ir pieprasījusi papildu līdzekļus no valsts budžeta 2004.gada grozījumiem.
Finanšu ministrs atbalsta naudas piešķiršanu Latvijas televīzijas arhīva atjaunošanai, lai saglabātu televīzijas rīcībā esošos, arī unikālos TV ierakstus, un investīciju projektam ciparu tehnoloģijas ieviešanai LTV programmu ražošanā un demonstrēšanā.
Arhīva modernizēšanai no valsts budžeta 2004.gada grozījumiem varētu piešķirt 71 tūkstoti latu, uzskata finanšu ministrs. Klātienē televīzijā ministrs pārliecinājās, ka TV ieraksti glabājas nepiemērotās, neventilējamās telpās, vecākie no tiem nav pārrakstīti modernākos datu nesējos kopš 1958.gada, un arhīva uzskaite joprojām notiek ar papīra kartotēkas kartītēm.
Savukārt ciparu tehnoloģiju vismaz daļēja ieviešana LTV programmu ražošanā un demonstrēšanā šogad no budžeta papildus prasītu 50 tūkstošus latu. Kā ministram stāstīja televīzijas darbinieki, LTV jau ir iegādāta moderna režijas pults, taču tā stāv noliktavā, un, lai to varētu izmantot, nepieciešamas šīs papildu investīcijas. Bet, runājot par pašlaik lietošanā esošajām, vēl 80.gados iegādātajām iekārtām, ministrs nešauboties varēja piekrist LTV viedoklim, ka tās ir gan fiziski, gan morāli sen novecojušas.
Tādēļ finanšu ministrs valdībā atbalstīs priekšlikumu par papildu līdzekļu piešķiršanu “Latvijas televīzijai”. Kopumā budžeta programmas “Radio un televīzija” finansējumu grozījumos paredzēts palielināt par 493 tūkstošiem latu, un šajā summā ir gan radio un LTV izdevumi futbola čempionāta translācijai, gan kompensācijai par autoratlīdzību pārkāpumiem, gan jau minētās investīcijas “Latvijas televīzijai”.

FM Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!