• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmā atklātā viltotās valūtas ražotne Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms gadsimta trimdā izdzītā brāļu rakstība

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmā atklātā viltotās valūtas ražotne Latvijā

Drošības policija atsavinājusi līdz šim lielāko Latvijā izgatavoto viltotas naudas daudzumu. Tipogrāfijā, kuras oficiālais rūpals skaitījies poligrāfisko materiālu iespiešana, un ar to saistīto personu dzīvesvietās 20.jūlijā tiesībsargi konfiscējuši 620 000 viltotu ASV dolāru un 26 000 eiro.
Operatīvie un izmeklēšanas pasākumi veikti kādā krimināllietā par viltotas naudas pārdošanu. Kratīšanā tipogrāfijā Rīgā un dzīvokļos arī atklāta iespaidīgā viltotās valūtas partija. Atrastas un atsavinātas arī ASV dolāru iespiešanas klišejas, spiedogi un citi viltošanā izmantoti priekšmeti. Kā uzsver iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, šī operācija ir īpaši veiksmīga, jo izdevies atsavināt klišejas, kas nepieciešamas viltotās naudas izgatavošanai.
Latvijas vēsturē lielāko viltotās naudas izgatavošanas vietu Drošības policijas darbinieki atklājuši bez citu valstu un starptautisko tiesībaizsardzības institūciju līdzdalības. Starptautiskā sadarbība tiks uzsākta, lai noskaidrotu viltotās valūtas izplatīšanas shēmas. Konfiscētās viltotās valūtas apjoms gan vedina domāt, ka naudu iecerēts legalizēt ārpus Latvijas. To, cik ilgi tipogrāfija darbojusies pretlikumīgajā rūpalā, cik viltojumu laists apgrozībā un kāda bijusi šī procesa shēma, kā arī visus pārējos apstākļus noskaidro policija.
Aizdomās par viltotās naudas izgatavošanu un izplatīšanu aizturētas divas personas, tostarp tipogrāfijas īpašnieks. Ierosināta krimināllieta.
Iekšlietu ministrs ir gandarīts par policijas profesionālo veikumu plaša mēroga operācijā. Viņš jau tuvākajā laikā lems par operācijā iesaistīto Drošības policijas darbinieku apbalvošanu.
Iepriekšējā plašā naudas viltošanas novēršanas operācija notika 1997.gadā, kad policija atklāja viltotu divlatu monētu izgatavošanas shēmu. Toreiz likumsargi atsavināja 20 000 viltotu divu latu monētu.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!