• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlas pārvietot brīvostas uzņēmumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Dažādā Latvija". Gaidīts un ļoti vērtīgs pētījums

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlas pārvietot brīvostas uzņēmumus

BRIVOSTA3.PNG (118620 bytes)
Rīgas Brīvostas darbinieks Vladimirs Makarovs, Latvijas vēstnieks Francijā Rolands Lappuķe, Rīgas mērs Gundars Bojārs, “Latvijas dzelzceļš” ģenerāldirektors Andris Zorgevics un tieslietu ministre Vineta Muižniece iepazīstas ar Daugavgrīvas ziemas ostu
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Vakar valdības, Rīgas pašvaldības un ostas pārstāvji apmeklēja Rīgas brīvostu, lai iepazītos ar tās darbību un spriestu par turpmākās attīstības iespējām. Amatpersonas, kuru vidū bija Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers, tieslietu ministre Vineta Muižniece, kultūras ministre Helēna Demakova, vides ministrs Raimonds Vējonis, Rīgas mērs Gundars Bojārs, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis un Rīgas brīvostas pārstāvji braucienā devās ar kuģīti, tādējādi gūstot iespēju vispusīgi iepazīties ar ostu.
Vizītes noslēgumā amatpersonas vienojās, ka jāizvērtē iespēja ostas teritorijā esošos uzņēmumus pārcelt tuvāk jūrai, tātad – tālāk no pilsētas centra. Ainārs Šlesers norādīja, ka nebūtu pieļaujama ogļu pārkraušana Rīgas centra tiešā tuvumā. Viņš pauda pārliecību, ka gada laikā izdosies pārcelt visus Andrejsalā atrodošos uzņēmumus, kas dos iespēju šajā vietā uzbūvēt koncertzāli. Protams, pārcelšanās neizbēgami saistīta ar prāviem izdevumiem. Būs nepieciešama ne tikai jaunu piestātņu izbūve, bet arī dzelzceļa un automašīnu pievedceļu izveide. A. Šlesers paskaidroja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra koordinēs ministriju, domes, Rīgas brīvostas un valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” kopīgā plāna izstrādi brīvostas teritorijas paplašināšanai un iespējamajai pārvietošanai.
Jāpiebilst, ka patlaban uzņēmumu pārcelšana tuvāk jūrai nav iespējama – to neļauj dabas liegumu un kultūrvēsturisko pieminekļu atrašanās piejūras teritorijā.

 

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!