• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidente pasniegusi akreditācijas vēstuli

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Frankfurter Neue Presse” raksta, ka šonedēļ ES Komisijas prezidenta amatam nominētajam Žozē Manuelam Durau–Barrozu būs jāiztur balsojums Eiropas Parlamentā. Ja bijušais Portugāles ministru prezidents ceturtdien nesaņems Parlamentā vairākuma atbalstu, viņam būs jāatsakās no cerībām uz šo amatu. Tomēr izredzes, ka viņš varētu iegūt parlamentāriešu uzticēšanos, esot lielas. Ar īpašu spriedzi balsojuma iznākumu gaida Berlīnē. Barrozu it kā esot pret ES viceprezidenta un superkomisāra amata ieviešanu, kurā Vācijas valdība labprāt redzētu līdzšinējo ES paplašināšanas komisāru Ginteru Ferhoigenu.

Britu “The Guardian” publicējis materiālu “Varā slēptās briesmas”. Pēc autora domām, ar Irāku saistītie lēmumi skaidri parāda, ka premjera Tonija Blēra rokās tiek koncentrēta pārāk liela vara. Atsaucoties uz diviem gadījumiem gada laikā – Hatona ziņojumu un Batlera ziņojumu – autors runā par priekšstatu, ka kabinets un premjers dzīvo uz “citas planētas, uz kuru neattiecas saprāta un loģikas ierastie likumi”. Diskutējot par duālismu attieksmē un rīcībā, autors iztirzā aktuālo Batlera ziņojumu un politiskās “vētras”, ko tas izraisījis Lielbritānijā. Kā rezumē autors, Lielbritānijas premjeram būtu jāiegaumē frāze: “Jums ir dota plaša vara, taču jūs to lietojat sev par ļaunu.”

Pēc ĀM preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!