• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministru ieceļ Arti Pabriku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2004., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Uzņēmumu reģistra valsts notāru lēmumu apstrīdēšanu

Vēl šajā numurā

22.07.2004., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministru ieceļ Arti Pabriku

PABRIKS.PNG (67925 bytes)
Pie Saeimas nama jaunais ārlietu ministrs Artis Pabriks un ārlietu ministra preses sekretāre Dagnija Stuķēna
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Vakar, 21. jūlijā, Saeima ārlietu ministra portfeli uzticējusi Tautas partijas kandidātam uz šo amatu Artim Pabrikam. Par kandidātu pēc divu stundu ilgušām debatēm nobalsoja 55 deputāti. Pret bija 31 parlamentārietis, bet septiņi atturējās. Kā jau tika prognozēts, A.Pabriku ar pozitīvu balsojumu atbalstīja Tautas saskaņas partijas deputāti, izņemot Borisu Cilēviču, bet Latvijas Sociālistiskās partijas deputāti atturējās, tādējādi netieši atbalstot kandidātu.
Lai gan, kā savu izvēli balsojumā pamatoja arī B.Cilēvičs, Pabrikam nav diplomātiskā darba pieredzes, oponenti galvenokārt iebilda pret Induļa Emša vadītās mazākumvaldības darbu ar kreiso politisko spēku atbalstu. “Jaunā laika”, kas kopā ar politisko organizāciju apvienību “PCTVL” balsoja pret A.Pabriku, pārstāvis Krišjānis Kariņš pauda, ka jautājums ir nevis par viena ministra apstiprināšanu, bet gan par to, vai Saeima turpinās atbalstīt Emša valdību. Savukārt TP pārstāvis Aigars Kalvītis atzina, ka par Pabriku nevarot teikt nevienu sliktu vārdu un vienīgais arguments balsotājiem pret viņu esot nepatikas izteikšana šai valdībai. TSP deputāti, kas atbalstīja Pabrika kandidatūru, savu izvēli skaidroja ar cerībām, ka viņš pilnveidosies un kļūs par labu ministru. Apvienības “TB/LNNK” pārstāvis Juris Dobelis pauda, ka Artis Pabriks varētu pildīt ārlietu ministra pienākumus daudz spēcīgākā komandā, bet PCTVL jau iepriekš kandidātam pārmeta nicīgu nostāju pret nacionālajām minoritātēm un Krieviju.
Kā jau ziņots, TP, kas par savu atbalstu Emša mazākumvaldībai savulaik pieprasīja 100 dienu laikā izveidot labēju vairākuma Ministru kabinetu, pirms vakardienas balsojuma par Emša valdības pastāvēšanas vai nepastāvēšanas jautājumu bija izvirzījusi Pabrika iecelšanu ārlietu ministra postenī. TP Emša valdībā ieņem arī aizsardzības, tieslietu, finanšu un kultūras ministru amatus.
Ārlietu ministra postenis atbrīvojās saistībā ar iepriekšējā ministra Riharda Pīka, arī Tautas partijas pārstāvja, kļūšanu par Eiropas Parlamenta deputātu.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!