• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veiksmīgu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2004., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rakstos - mūsu tautas emocionālā vēsture

Vēl šajā numurā

21.07.2004., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veiksmīgu darbu

ONKAS.PNG (101932 bytes)
Valdis Jākobsons, Ivars Kalviņš un Venta Kocere
Foto no Ventas Koceres albuma

Sv. Jura (Georga) medaļu “Gods, slava, darbs”, ko starptautiskā popularitātes reitinga organizācija “Zelta fortūna” kopā ar Ukrainas Pareizticīgo baznīcu piešķir par veiksmīgu sadarbību zinātnē un kultūrā, saņēmuši arī trīs Latvijas pārstāvji. Ukrainas metropolīta Vladimira galvenajā mītnē Kijevas Alu klosterī (Pečerskaja lavra) kopā ar Ukrainas, Bulgārijas, Itālijas un Polijas zinātnes un kultūras darbiniekiem prestižo apbalvojumu saņēma Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, Latvijas ZA akadēmiķis Ivars Kalviņš un ZA goda loceklis Valdis Jākobsons.
Venta Kocere ļoti priecājas par skaisto medaļu, kuras laureātu vidū ir arī pāvests Jānis Pāvils II un profesors Jānis Stradiņš. Viņa uzskata, ka pazīstamais ķīmiķis Ivars Kalviņš un veiksmīgais tautsaimnieks Valdis Jākobsons apbalvojumu izpelnījušies galvenokārt par sadarbību zāļu ražošanā un izplatīšanā, bet viņai par šo augsto pagodinājumu jāsaka paldies visai Akadēmiskās bibliotēkas saimei un iepriekšējām paaudzēm, kas likušas pamatus bagātajam avotu un visdažādāko materiālu krājumam:
– Mūsu fondi ir tik bagāti, ka varam sekmīgi piedalīties jebkāda mēroga projektos. Ukrainā plašu rezonansi izraisīja mūsu bibliotēkas izveidotā izstāde “Odesa – Latvija: kultūrvēsturiskas saiknes”, par ko lasītājus informēja arī “Latvijas Vēstnesis”. Tā bija veltīta Latvijas Republikas 85 gadu jubilejai, un par vadmotīvu tika izraudzīts Raiņa aicinājums – ukraiņu un latviešu tautu patstāvības un garīgās atmodas vārdā “tuvināties kulturāli, un ne tikai kulturāli”.
Šim Raiņa aicinājumam sekojušas un seko abas puses. Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā notikušas ukraiņu zinātniskās literatūras izstādes. Pieņemts lēmums izveidot bibliotēkas telpās Lielvārdes ielā Ukrainas Informācijas centru, kur būtu pieejama jaunākā literatūra par valsti, notikumiem zinātnē, kultūrā.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!