• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Gaudeamus" dalībnieki inficējušies ar norovīrusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2004., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai dzīvība ienāk gaišā pasaulē

Vēl šajā numurā

16.07.2004., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Gaudeamus” dalībnieki inficējušies ar norovīrusu

Studentu dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” dalībnieki no Lietuvas bija inficējušies ar norovīrusu, liecina epidemioloģiskās izmeklēšanas sākotnējie rezultāti.
Visiem slimnīcā ievietotajiem pacientiem tika konstatēta norovīrusu klātbūtne, informē Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) preses pārstāve Agnete Bušta. Kopumā saslimuši 26 svētku dalībnieki, vienpadsmit no tiem bija hospitalizēti Latvijas Infektoloģijas centrā. Slimības galvenie simptomi – paaugstināta ķermeņa temperatūra, drudzis, slikta dūša un sāpes vēderā.
Noskaidrots, ka visi saslimušie ēduši vienā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Jelgavā, tāpēc SVA pieļauj, ka saslimšana saistīta ar norovīrusiem inficēta ēdiena lietošanu uzturā.
Norovīrusu infekcija izplatās tiešā kontakta ceļā no personas uz personu vai ar inficētu koplietošanas priekšmetu starpniecību. Nereti inficēšanās notiek, lietojot uzturā inficētu ūdeni vai pārtiku. Slimības simptomi parasti parādās 12 – 48 stundu laikā.
Ja inficēšanās notiek kontakta ceļā, tad parasti saslimušo skaits pieaug pakāpeniski, savukārt, ja inficēšanās saistīta ar inficētas pārtikas lietošanu uzturā, tad saslimušo skaits pieaug ļoti strauji, skaidro SVA. “Gaudeamus” dalībnieku vidū saslimšana notika īsā laika posmā – lielākā daļa saslima naktī uz 11.jūliju, kā arī 11.jūlijā no rīta.
Ēdināšanas uzņēmumu darbinieku laboratorisko pārbaužu analīžu rezultāti būs zināmi nākamās nedēļas sākumā.

“LV” informācija

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!