• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Konstitucionālo līgumu parakstīs 29. oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vaira Vīķe-Freiberga Rīgas pilī tiekoties ar Eiropas Savienības komisāri Sandru Kalnieti

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Konstitucionālo līgumu parakstīs 29. oktobrī

Pretēji Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni paziņojumam, ka Eiropas Savienības (ES) Konstitucionālais līgums tiks parakstīts 20. novembrī, ES ārlietu ministri pirmdien, 12. jūlijā, vienojās līgumu parakstīt nedaudz agrāk – šā gada 29. oktobrī Romā. Kā “Latvijas Vēstnesim” skaidroja ārlietu ministra Riharda Pīka preses sekretāre Dagnija Stuķēna, 29. oktobris bijis Nīderlandes prezidentūras piedāvātais variants. Tā kā Nīderlandei šajā jautājumā pieder galavārds, vienošanās tika panākta par 29. oktobri. Savukārt 20. novembris bija Itālijas premjerministra piedāvātais variants, skaidro D. Stuķēna.
Konstitucionālo līgumu parakstīs ES valstu un valdību vadītāji un ārlietu ministri. Šim notikumam par godu paredzēta neliela svinīga ceremonija, kurā uzrunu teiks Nīderlandes un Īrijas valdību vadītāji Jans Pēters Balkenende un Bērtijs Aherns, kā arī Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Ceremonijā tiks aicināts piedalīties aizejošās un jaunās Eiropas Komisijas prezidents, Eiropas Parlamenta jaunais prezidents un Eiropas Konventa prezidents un viceprezidenti.
Parakstīšana notiks Kampidodžo pilī – tajā pašā vietā, kur pirms pusgadsimta tika parakstīti ES pirmie līgumi. Jāatgādina, ka 1957. gadā Romā sešas valstis parakstīja Romas līgumu, kas tiek uzskatīts par vienu no ES pamatlīgumiem.
Pēc līguma parakstīšanas tas būs jāratificē visās ES dalībvalstīs. Vairākas valstis jau paziņojušas, ka par ES konstitūcijas ratifikāciju rīkos referendumu. Vienošanās par ES konstitūcijas galīgo variantu tika panākta 18. jūnija vēlā vakarā.

Lappusi sagatavojusi
Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!