• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2004., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka NATO atvadu runu Ziemeļatlantijas alianses valstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

14.07.2004., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Ārlietu ministrs Rihards Pīks pirmdien, 12.jūlijā, piedalījās ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Briselē. Vispārējo lietu padomes ietvaros Nīderlandes valdība informēja ES dalībvalstis par savas prezidentūras galvenajām prioritātēm un ES Konstitucionālā līguma parakstīšanas ceremoniju. Ārējo attiecību padomē ministri apsprieda drošības situāciju Irākā, PTO ietvaros notiekošās daudzpusējās tirdzniecības sarunas, kā arī situāciju Rietumbalkānos.
Pieņemot Nīderlandes prezidentūras izteikto ierosinājumu, ES ārlietu ministri pirmdien vienojās nesen pieņemto ES Konstitucionālo līgumu parakstīt 29.oktobrī Romā. Līgumu ES parakstīs valstu un valdību vadītāji un ārlietu ministri, un šim notikumam par godu paredzēta neliela svinīga ceremonija, kurā uzrunas teiks Nīderlandes un Īrijas valdību vadītāji Jans Pēters Balkenende un Bertijs Aherns, Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Ceremonijā tiks aicināts piedalīties arī aizejošās un jaunās Eiropas Komisijas prezidents, Eiropas Parlamenta jaunais prezidents un Eiropas Konventa prezidents un viceprezidenti.
Padomē notika diskusijas par Irāku, kurā pirmo reizi bija aicināts piedalīties arī Irākas ārlietu ministrs. Eiropas Komisija ir izstrādājusi un Padome pieņēmusi ES stratēģiju attiecībām ar Irāku, un uz šīs stratēģijas pamata ministri pirmdien apsprieda iespējamo ES iesaisti situācijas stabilizēšanā Irākā un nākotnes politiskās un ekonomiskās sadarbības iespējas.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!