• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sola nākamgad samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2004., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Spriež par denacionalizēto namu īrnieku problēmām

Vēl šajā numurā

13.07.2004., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sola nākamgad samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli

Latvijā būs Eiropā zemākais uzņēmumu ienākuma nodoklis, – tā vakar, 12. jūlijā, lēma kārtējā Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes sēdē. Tās dalībnieki atbalstīja Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera priekšlikumu uzņēmumu ienākuma nodokli samazināt vēl par 2,5%, tas ir, līdz 12,5 procentiem, “Latvijas Vēstnesim” ziņo Latvijas Tirgotāju asociācijas preses dienests. Pēc finanšu ministra Oskara Spurdziņa domām, šāds samazinājums varētu stāties spēkā jau nākamgad – 2005. gada 1.janvārī.
Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs uzskata, ka šāds lēmums ir visnotaļ atbalstāms. “Pilnībā jāpiekrīt Aināra Šlesera viedoklim, ka investīciju piesaistei svarīgi ir, lai būtu nevis viens no zemākajiem, bet gan viszemākais uzņēmumu ienākuma nodoklis Eiropā. Jācer, ka šāda nodokļa likme sekmēs tautsaimniecības attīstību, it sevišķi nozares ar augstu pievienoto vērtību,” teic H. Danusēvičs.
Jāatzīmē, ka diskusijas par nodokļu samazināšanu Latvijā norit laikā, kad vairākas vecās Eiropas valstis, it īpaši Vācija, norādījusi uz jauno dalībvalstu zemajiem nodokļiem. Vācijas kanclers Gerhards Šrēders vairākkārt kritizējis jaunās Eiropas Savienības valstis par nodokļu samazināšanu un norādījis uz nepieciešamību visā Eiropā harmonizēt tiešos nodokļus. Pēc G. Šrēdera domām, ES valstīm ir nepieciešami vienoti nodokļi, kas novērstu nodokļu dempingu, jo zemie nodokļi rada zaudējumus tādām valstīm kā Vācija. Vācijā uzņēmumu ienākuma nodoklis pašlaik ir gandrīz 40%, turpretī Latvijā – ar 15%, Ungārijā – 16% bet Polijā – 19%.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!