• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
KNAB ierosina krimināllietu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2004., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/91026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nepiekusu dzīvojot, neaizsmaku dziedājot

Vēl šajā numurā

13.07.2004., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

KNAB ierosina krimināllietu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 12. jūlijā ierosinājis krimināllietu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu Zemkopības ministrijas pārziņā esošajā Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijā (VTUI).

Valsts amatpersonu darbības, iespējams, radījušas smagas sekas, ņemot vērā, ka valstij nodarīti materiālie zaudējumi 69 923 latu apmērā, informē KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas galvenā speciāliste Ilze Leimane.
Pērn sāktajā pārbaudē birojs konstatēja, ka inspekcijas amatpersonas kopš 1995.gada nelikumīgi izsniegušas aizdevumus fiziskām un juridiskām personām vairāku tūkstošu latu apmērā. Liela daļa aizdevumu izsniegti, neprasot ķīlu vai cita veida nodrošinājumu, bet vairākos gadījumos inspekcija nav prasījusi samaksu par VTUI līdzekļu izmantošanu.
Pēc I.Leimanes sniegtajām ziņām, birojs konstatēja, ka VTUI apmaksājis darbinieku ārvalstu komandējumus, lai gan faktiski šie braucieni uzskatāmi par tūrisma braucieniem. Kā KNAB noskaidroja, braucieni apmaksāti arī divām personām, kuras nav VTUI darbinieki.
12. martā birojs nosūtīja Zemkopības ministrijai lūgumu veikt dienesta izmeklēšanu un neatkarīgu revīziju VTUI. 11. jūnijā tika saņemts Zemkopības ministrijas dienesta izmeklēšanas komisijas slēdziens. Pēc šajā slēdzienā minētajiem aprēķiniem, valstij nodarīti zaudējumi 69 923 lati.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!