• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kandidātiem VID ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2004., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004. gada 8.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

09.07.2004., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kandidātiem VID ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai

Finanšu ministrijā trešdien, 7.jūnijā, notika konkursa komisijas otrā sēde, lai vērtētu pretendentus uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, – tajā komisijai bija strukturētas intervijas ar visiem deviņiem amata pretendentiem. Pēc šīm sarunām uz nākamo – trešo – kārtu ir izvirzīti divi kandidāti – Dzintars Jakāns un Aigars Undzēns. Vērtējumi tika noteikti ar punktiem un komisijas locekļu balsojumu.
Konkursa komisijas pirmajā sēdē 1.jūlijā pēc iesniegto dokumentu pārbaudes visi deviņi konkursā pieteikušies pretendenti tika izvirzīti uz nākamo vērtēšanas kārtu.
Komisija, vērtējot VID vadītāja amata pretendentus, vadās pēc finanšu ministra apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem. Tie paredz ņemt vērā pretendenta izglītību, darba pieredzi (valsts pārvaldē, vadošā amatā), zināšanas un izpratni par nodokļu un nodokļu administrēšanas sistēmu, valodu zināšanas.
Sešiem no amata pretendentiem jau bija iepriekšēja pieredze nodokļu administrēšanas darbā. Komisija, iztaujājot pretendentus, uz nākamo kārtu izvirzīja divus no tiem. Nākamā komisijas sēde notiks pirmdien, 12.jūlijā, kurā paredzēts izvēlēties vienu kandidātu, ko virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā.
Valsts Civildienesta pārvaldes apstiprināto konkursa komisiju, kas izvēlēsies jauno VID vadītāju, vada finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, tajā ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, Valsts kases pārvaldniece Irēna Krūmane un Finanšu ministrijas Personālvadības departamenta direktore Mārīte Krišāne. Komisijas darbu novēro Sabiedrība par atklātību “Delna”, un komisijas sēdēs kā novērotāji ir piedalījušies “Delnas” pārstāvji Ieva Blekte un Roberts Putnis.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!