• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmumus pārbaudīs septiņi Krievijas inspektori. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2004., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai doktordesa ir doktordesa?

Vēl šajā numurā

06.07.2004., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmumus pārbaudīs septiņi Krievijas inspektori

Lai pārbaudītu dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzņēmumus, kuri savu produkciju vēlas eksportēt uz Krieviju, Latvijā ieradīsies septiņi Krievijas eksperti. Tā teikts vēstulē, ko piektdien no Krievijas Federācijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta saņēmis Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Vēstulē Krievijas kompetentā institūcija īpašu uzmanību ir pievērsusi gaļas produktu ražošanas uzņēmumu pārbaudēm. Krievijas puse informē, ka gaļas produktu ražošanas uzņēmumos Krievijas eksperti pārbaudīs visu gaļas pārstrādes posmu, sākot ar dzīvnieku apskati pirms to kaušanas, veterināro ekspertīzi gaļai un kautproduktiem, pašu gaļas pārstrādes procesu, kā arī tās uzglabāšanu un beidzot ar gatavās produkcijas laboratorisko kontroli.
Ja gaļas sadale un pārstrāde notiek dažādos uzņēmumos, tad inspekcijai tiks pakļauti visi uzņēmumi, kuri ir iesaistīti gaļas produktu ražošanas procesā. Krievijas eksperti inspicēs tikai tos uzņēmumus, kas pārbaudes brīdī ir darba kārtībā.
Tāpat Krievijas kompetentā institūcija vēstulē norāda – ņemot vērā to, ka Eiropas Savienības teritorijā ir konstatēta dzīvnieku saslimšana ar govju spongiozo encefalopātiju (GSE), no liellopu gaļas produktiem uz Krieviju drīkstēs eksportēt tikai atkaulotu liellopu gaļu.
Šobrīd Latvijas PVD no Krievijas Federācijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta gaida apstiprinājumu, ka inspekciju pirmais posms varētu sākties 12. un noslēgties 29. jūlijā. Tiek veikti arī visi organizatoriskie darbi, kas saistīti ar inspektoru uzturēšanos Latvijā.

Pēc PVD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!