• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atskatoties uz integrācijas jomā paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2004., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzimst patruļkuģu eskadra

Vēl šajā numurā

02.07.2004., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atskatoties uz integrācijas jomā paveikto

Vakar, 1. jūlijā, apritēja 113 dienas, kopš Induļa Emša valdībā strādā īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks. Viņš atzīst, ka darbs ir bijis gan vieglāks, jo pēctecīgi tiek turpināts iesāktais iepriekšējā valdībā, gan grūtāks nekā citiem ministriem, jo jāstrādā sarežģītajā sabiedrības integrācijas jomā.

Par vienu no būtiskākajiem un sekmīgākajiem darbiem ministrs min tiešā pasta kampaņu šā gada aprīlī. Tās laikā tika izsūtītas 15 000 vēstules pēc 1991. gada 21. augusta dzimušo vecāku bērniem ar aicinājumu reģistrēt tos par Latvijas pilsoņiem. Kampaņas rezultātā maijā saņemto iesniegumu skaits ar lūgumu reģistrēt bērnu kā Latvijas pilsoni bija nepieredzēti augsts – 354, salīdzinot 2003. gadā saņemti 356 iesniegumi. Šā gada jūnijā saņemti 260 iesniegumi (pērn 38). Te gan jāpiebilst, ka ne mazāk svarīga bija Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai šā gada 1. maijā.
Sekretariāts ar Lielbritānijas vēstniecības atbalstu īstenoja starpkultūru izglītības projektu, kura laikā notika izglītojoši semināri, kā arī tika izdots Ceļvedis starpkultūru izglītībā.
Ir izstrādāti trīs lieli politikas dokumenti, kas drīzumā tiks virzīti izskatīšanai valdībā: “Nacionālā programma iecietības veicināšanai”, “Latviešu diasporas atbalsta programma” un “Pilsoniskās sabiedrības attīstības politikas pamatnostādnes”. N. Muižnieks uzsver, ka šie dokumenti ir arī šā gada budžeta grozījumu un nākamā gada budžeta prioritāšu skaitā. Ministrs cīnīsies arī par papildu 50 000 latu piešķīrumu nākamā gada budžetā mazākumtautību organizācijām. Šobrīd Latvijā tādas ir reģistrētas 185.
Darbu ir sākusi Sekretariāta Lībiešu lietu nodaļa, kuras uzdevums ir koordinēt valsts programmas “Lībieši Latvijā” izpildi un sniegt atbalstu lībiešu nevalstiskajām organizācijām.
N. Muižnieks pamatoti lepojas ar panākto valdības lēmumu ļaut nevalstiskajām organizācijām (NVO) piedalīties struktūrfondu vadības komitejā. No jaunajām dalībvalstīm tas vēl ļauts tikai Čehijā.
Vakar, 1. jūlijā, ES prezidentūru pārņēma Nīderlande, kuras viena no prioritātēm, kā uzsver ministrs, ir tieši integrācijas jautājumi. Šā gada novembrī tur notiks liela ES valstu integrācijas ministru sanāksme, kurā piedalīsies arī Latvija.

Rūta Kesnere, “LV”

ruta.kesnere@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!