• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paaugstinās pensionēšanās vecums sievietēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2004., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

UNESCO izsaka nožēlu par tās ieteikumu neievērošanu

Vēl šajā numurā

01.07.2004., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paaugstinās pensionēšanās vecums sievietēm

No šodienas, 1. jūlija, sievietēm nepieciešamais pensionēšanās vecums palielinās par sešiem mēnešiem, un tas būs 60 gadi. Sievietēm pakāpeniski pensionēšanās vecums tiks palielināts, 2008. gadā sasniedzot 62 gadus. Vīriešiem šāds pensionēšanās vecums noteikts jau kopš 2003. gada 1. janvāra. Latvijā, tāpat kā Eiropā, pensionēšanās vecums tiek paaugstināts, ņemot vērā iedzīvotāju straujo novecošanos. Tas ir nepieciešams, lai saglabātu pensiju sistēmas finanšu stabilitāti ilgtermiņā. Līdz 2005. gada 1. jūlijam pensiju var pieprasīt priekšlaikus – divus gadus pirms noteiktā pensionēšanās vecuma, ja apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 30 gadiem.
Personai ar šādu darba stāžu, kura ir izaudzinājusi līdz astoņu gadu vecumam piecus un vairāk bērnus vai bērnu invalīdu, ir tiesības pieprasīt vecuma pensiju piecus gadus pirms noteiktā pensionēšanās vecuma.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!