• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daudzsološs jaunums studentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2004., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90511

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienestu vienošanās auglīgam darbam

Vēl šajā numurā

30.06.2004., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daudzsološs jaunums studentiem

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) vadības apspriedē 29.jūnijā atbalstīja Ministru kabineta noteikumu projektu “Noteikumi par stipendijām”. Tie paredz jau no šā gada būtiski palielināt minimālo stipendiju bakalaura studiju programmas, profesionālās augstākās izglītības programmas, maģistra studiju programmas studentiem un rezidentiem medicīnā.
Noteikumu projekts sagatavots iesniegšanai Valsts sekretāru sanāksmē. Tas paredz, ka turpmāk šiem studentiem minimālā stipendija būs 70 latu mēnesī, bet doktora studiju programmas studentiem studiju programmas apguvei – 80 latu mēnesī, savukārt zinātniskā grāda ieguvei – 60 latu mēnesī, informē izglītības un zinātnes ministra padomnieks Edgars Vaikulis.
Atbilstoši noteikumu projektam uz stipendiju konkursa kārtībā varēs pretendēt nestrādājoši studējošie valsts finansētajās studiju vietās, kas noteiktajā termiņā sekmīgi būs nokārtojuši obligātos pārbaudījumus un ieguvuši attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzēto kredītpunktu skaitu. Par stipendiju piešķiršanu lems attiecīgās augstākās izglītības iestādes izveidotā stipendiju piešķiršanas komisija, kuras sastāvā ir iestādes administrācijas, akadēmiskā personāla un studējošo pašpārvaldes pārstāvji.
Pēc E.Vaikuļa sniegtajām ziņām, līdzīgi iecerēts palielināt audzēkņu stipendijas profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmās – no 4,5 līdz 6 latiem mēnesī. Noteikumi arī paredz izglītības iestāžu stipendiju fonda ikgada indeksāciju, piemērojot pensiju indeksācijā noteikto metodiku.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!