• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noraida grozījumus par īres griestu saglabāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2004., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prognozes par budžetu piepildījušās

Vēl šajā numurā

18.06.2004., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noraida grozījumus par īres griestu saglabāšanu

Saeima vakar, 17.jūnijā, noraidīja Ministru kabineta sagatavotos grozījumus likumā “Par dzīvojamo telpu īri”, kas paredzēja vēl uz diviem gadiem saglabāt maksimālo īres maksu, kura 2005.gadā būtu 60 santīmi, bet 2006.gadā – 72 santīmi par kvadrātmetru.
Kā ziņots, pašreiz spēkā esošā likuma redakcija paredz, ka no nākamā gada īres maksas ierobežojumi tiek atcelti. Līdz šā gada beigām maksimālā īres maksa denacionalizētajos namos īrniekiem, kas savus dzīvokļus tajos īrēja līdz šo namu atdošanai likumīgajiem īpašniekiem, ir 48 santīmi par kvadrātmetru.
Līdz tā saukto īres griestu atcelšanai atlicis pusgads. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes pērnā gada nogalē veiktā apsekojuma datiem, denacionalizētajās dzīvojamās mājās izīrēti 40 270 dzīvokļi, kas ir 51 procents no visiem denacionalizētajiem dzīvokļiem. 29 084 dzīvokļos jeb 72,2 procentos no denacionalizētajiem, kas ir izīrēti, īrnieki dzīvoja pirms denacionalizācijas. Attiecībā pret visiem valsts iedzīvotājiem šie īrnieki ir aptuveni trīs procenti. Rīgā denacionalizētajās dzīvojamajās mājās 20 295 dzīvokļos īrnieki dzīvoja pirms namīpašuma denacionalizācijas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!