• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Baravikai" liela piekrišana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2004., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācijas tālrunis kalpojis godam

Vēl šajā numurā

17.06.2004., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Baravikai” liela piekrišana

BARAVIKA.PNG (19159 bytes)Iedzīvotājiem ir ļoti liela interese par nesen apgrozībā laisto monētu ar baravikas attēlu reversā. Latvijas Banka (LB) vēsta, ka saņemts jauns monētu sūtījums.

“Latvijas Vēstnesis” jau rakstīja, ka pirms vairāk nekā diviem mēnešiem lasim, stārķim un skudrai pievienojusies baravika. Jaunā vienlatnieka kopējā tirāža ir pusmiljons vienību. Pēc pirmā monētu sūtījuma naudas lietotāju rokās nonākušas apmēram 5000 monētas. LB preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis informē, ka nule saņemta nākamā tirāžas daļa. Rīgā tās jau varēja iegādāties vakar, savukārt no šodienas vienlatnieka monētas ar baravikas attēlu būs pieejamas LB filiālēs Daugavpilī un Rēzeknē. Tuvākajās dienās interesenti varēs iegādāties “baraviku” arī Liepājā un Valmierā.
Šī monēta, gluži tāpat kā monētas ar stārķa un skudras attēlu, ir īpaša apgrozības monēta, un tās tirāža netiks papildināta. Jaunie vienlatnieki, kas ir likumīgs maksāšanas līdzeklis, apgrozībā gan nonāk reti, jo tie iedzīvotāji, kuri reiz tikuši pie īpašajām naudiņām, tās no rokām izlaiž nelabprāt un uzglabā.
Visticamāk, tautā iemīļotajām monētām šogad pievienosies vēl kāda, jo LB turpinās dažādot Latvijas naudas dizainu ar ierobežotas tirāžas viena lata monētām. M.Grāvītis skaidro, ka šādas monētas paredzēts izlaist līdz tam brīdim, kamēr Latvija kļūs par Ekonomiskās un monetārās savienības dalībvalsti un ieviesīs eiro.

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!