• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 9. jūnija stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2004., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/90081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atzinību ANO Attīstības programmas pastāvīgajai pārstāvei Latvijā

Vēl šajā numurā

17.06.2004., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2004. gada 9. jūnija stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Sāksim Saeimas 9.jūnija sēdi.
Pirms sākam izskatīt darba kārtību, es aicinu visus deputātus piecelties un ar klusuma brīdi atcerēties Irākā bojā gājušo Latvijas kareivi Olafu Baumani.
(Klusuma brīdis.) Paldies!
Saeimas ārkārtas sēdē izskatīsim vienu jautājumu. Tas ir Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sagatavotais lēmuma projekts “Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa ievēlēšanu”.
Tā kā uz Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa vienu vietu ir izvirzīti trīs kandidāti, vēlēšanas notiks aizklāti ar vēlēšanu zīmēm.
Balsu skaitītāju vārdā – deputāte Jevgenija Stalidzāne. Lūdzu!
J.Stalidzāne (LPP).
Labdien, cienījamie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa ievēlēšanai mums uz vienu vietu ir izvirzīti trīs kandidāti. Līdz ar to vēlēšanu kārtība būs šāda.
Tātad jūs visi saņemsiet vēlēšanu zīmi, kurā būs minēti trīs uzvārdi, kam pretī būs lodziņi ar norādēm “par” un “pret”. Jums ir jāizvēlas viens no šiem uzvārdiem, atzīmējot to ar krustiņu, vai jūs esat “par” vai “pret”. Tas ir efektīvi. Pret visiem trijiem kandidātiem jums ir jāievelk katrā no lodziņiem vai nu “par”, vai “pret”. Atzīmei ir jābūt pret katru kandidātu – vai nu “par”, vai “pret”.
Ja atzīme būs tikai par vienu no kandidātiem, tad vēlēšanu zīme nebūs derīga. Ja atzīme būs tikai par diviem kandidātiem, arī tad zīme nebūs derīga. Tā ka, lūdzu, esiet uzmanīgi un sekojiet līdzi tam, kādu izvēli jūs izdarāt.
Tātad pēc zvana, kad balsu skaitītāji būs sagatavojušies, parastajā kārtībā dosimies caur Dzelteno zāli uz Zaļo zāli.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Balsu skaitīšanas komisija ir saskaitījusi balsis. Lūdzu uzmanību! Balsu skaitītāju komisijas vārdā – deputāte Jevgenija Stalidzāne.
J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols Nr.24 – “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli”. 2004.gada 9.jūnijā.
Vēlēšanu zīmes Nr.22. Kopumā izsniegtas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 90... Kopā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 94 vēlēšanu zīmes. Sabojāta, nomainīta 1 vēlēšanu zīme. Dzēstas atlikušās 16 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 93 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzīta 91 vēlēšanu zīme. Par nederīgām atzītas 2 vēlēšanu zīmes. Pret visiem kandidātiem balsojušo nav. Par Ingrīdu Brigitu Strodi nobalsojuši 45 deputāti. Par Dzintru Geku nobalsojuši 29 deputāti. Par Aleksandru Šuniņu nobalsojuši 17 deputāti.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli nav ievēlēts neviens no kandidātiem.
7 balsu skaitītāju paraksti.
Sēdes vadītāja.
Saskaņā ar Kārtības rulli notiek atkārtota balsošana. Lūdzu deputātus gatavoties balsojumam vēlreiz!
J.Stalidzāne.
Tā. Arī otrajā šajā balsošanas kārtā vēlēšanu zīmēs būs ierakstīti šie paši trīs kandidāti. Tātad atkal ir ļoti svarīgi, lai būtu atzīme pret katru kandidātu – “par” vai “pret”, bet atzīmei obligāti ir jābūt. Vēlēšanu zīmē nevar parādīties divi balsojumi “par” kandidātiem, tikai par vienu no kandidātiem jūs varat balsot “par”.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam Saeimas sekretāram Jānim Šmitam.
J.Šmits (Saeimas sekretārs).
Godātie kolēģi! Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Einara Repšes finansiālās darbības pārbaudei sēde notiks tūlīt pat Sarkanajā zālē. Paldies par uzmanību!

Pārtraukums

J.Stalidzāne (LPP).
Cienījamie deputāti! Saeimas balsu skaitītāju sēdes protokols Nr.25 – “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli” 2004.gada 9.jūnijā. Protokols Nr. ... Vēlēšanu zīmes Nr.23.
Kopumā izsniegtas 110... Kopumā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 92. Sabojāta, nomainīta – 1 vēlēšanu zīme. Dzēstas atlikušās 17 vēlēšanu zīmes.
No vēlēšanu kastes izņemtas 92 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 85 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām atzītas 7 vēlēšanu zīmes. Pret visiem kandidātiem balsojušo nav. Par Ingrīdu Brigitu Strodi ir nobalsojuši 45 deputāti. Par Dzintru Geku – 26 deputāti. Par Aleksandru Šuņinu – 14 deputāti.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli nav ievēlēts neviens.
Uz nākamo kārtu tiek izvirzīti šādi kandidāti: Ingrīda Brigita Strode un Dzintra Geka.
Cienījamie deputāti! Nekavēsim savu laiku un citu laiku! Tomēr priekš 100 deputātiem 7 nederīgas zīmes pie tik vienkāršas lietas ir mazliet par daudz.
Tātad vēlreiz atkārtoju, ka par katru kandidātu – šoreiz par 2 kandidātiem – jābūt atzīmei – vai “par”, vai “pret”. Nedrīkst būt par vienu un to pašu kandidātu “par” un “pret”. Un nedrīkst būt vēlēšanu zīmē divas atzīmes “par”, bet divas atzīmes “pret” drīkst būt.

Pārtraukums

Sēdes vadītāja.
Nolasīt balsošanas rezultātus, lūdzu vārds deputātei Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne (LPP).
Saeimas Balsu skaitītāju sēdes protokols Nr.26. Vēlēšanu zīmes Nr.24. “Par balsošanas rezultātiem, ievēlot Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli”.
Kopumā izgatavotas 110 vēlēšanu zīmes. Deputātiem izsniegtas 90 vēlēšanu zīmes. Sabojāta un nomainīta – 1 vēlēšanu zīme. Dzēstas

atlikušās 19 vēlēšanu zīmes.
No kastes izņemtas 90 vēlēšanu zīmes. Par derīgām atzītas 88 vēlēšanu zīmes. Par nederīgām atzītas – 2 vēlēšanu zīmes.
Pret visiem kandidātiem balsots 7 vēlēšanu zīmēs. Par kandidāti Ingrīdu Brigitu Strodi nobalsojuši 52 deputāti. Par Dzintru Geku nobalsojuši 29 deputāti.
Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 26.panta otro daļu par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekli ievēlēta Ingrīda Brigita Strode – ar 52 balsīm. Seko balsu skaitītāju paraksti.
Sēdes vadītāja.
Lēmums pieņemts. Paldies! (Aplausi.)
Cienījamie kolēģi! Ārkārtas sēdes darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Lūdzu Saeimas sekretāra biedram nolasīt reģistrācijas rezultātus!
A.Bartaševičs (8.Saeimas sekretāra biedrs).
Cienījamie deputāti! Nav reģistrējušies: Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Andis Kāposts, Vilis Krištopans, Ģirts Kristovskis, Vitālijs Orlovs, Andrejs Radzevičs, Jānis Reirs, Inguna Rībena, Kārlis Strēlis, Elita Šnepste un Ēriks Zunda. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!