• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpvaldību konferenci un Eiropas Savienības Vispārējo un ārējo attiecību padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2004., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vizīti

Vēl šajā numurā

15.06.2004., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpvaldību konferenci un Eiropas Savienības Vispārējo un ārējo attiecību padomes sēdi

Vakar, 14.jūnijā, ārlietu ministrs Rihards Pīks piedalījās Starpvaldību konferencē un Eiropas Savienības Vispārējo un ārējo attiecību padomes sanāksmē Luksemburgā. Eiropas Savienības ārlietu ministri pauda atbalstu pēdējiem Īrijas prezidentūras priekšlikumiem par lēmumu pieņemšanu nodokļu un sociālās drošības jautājumos, kā arī ES dalībvalstu sadarbību tieslietās un iekšlietās. Līdz ar to Starpvaldību konferences ceturtdienas un piektdienas sanāksmei izlemšanai ES valstu un valdību vadītāju līmenī ir atstāti galvenokārt tikai izšķirošie ES institūciju jautājumi.
Ārlietu ministrs Rihards Pīks, tāpat kā vairums ES dalībvalstu pārstāvju, pirmdien Starpvaldību konferences sanāksmē atbalstīja Īrijas prezidentūras centienus noslēgt sarunas par Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu šīs nedēļas nogalē. Ministrs norādīja, ka ir ņemti vērā Latvijas un citu dalībvalstu izteiktie priekšlikumi jautājumā par lēmumu pieņemšanu ES kopējā ārpolitikā un drošības politikā, dalībvalstu sadarbībā nodokļu jautājumos un ES daudzgadu budžeta pieņemšanas procedūrā.
Ceturtdien un piektdien Briselē tiksies ES valstu un valdību vadītāji. Lai pabeigtu sarunas par ES konstitucionālo līgumu, dalībvalstu līderiem būs jāvienojas par trim galvenajiem ES institūciju jautājumiem: Eiropas Komisijas sastāvu, ietekmes sadalījumu un balsošanas metodiku ES lēmējinstitūcijā Padomē un vietu skaitu Eiropas Parlamentā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!