• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Drošības padomes pieņemto jauno Irākas rezolūciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2004., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Brandenburgas federālās zemes ekonomikas ministra vizīti

Vēl šajā numurā

11.06.2004., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Par ANO Drošības padomes pieņemto jauno Irākas rezolūciju
 
 

2004. gada 8. jūnijā ANO Drošības padome vienbalsīgi pieņēma jauno Irākas rezolūciju (rezolūciju Nr.1546), kas apstiprina tikko izveidoto Irākas pagaidu valdību , kā arī nosaka citus ar Irākas suverenitātes atgūšanu saistītos pasākumus.
Rezolūcija apstiprina Irākas pārejas valdību, atzīst pilnīgu valsts suverenitātes atjaunošanu 30. jūnijā, kā arī starptautisko spēku klātbūtnes nepieciešamību vismaz līdz nākamā gada beigām. Irākiešu valdībai tiek nodota pilnīga kontrole pār Irākas policiju un armiju. Saskaņā ar rezolūciju visi būtiskie drošības un politikas jautājumi, tai skaitā politiski jutīgas uzbrukuma operācijas, tiek saskaņotas ar Irākas līderiem.
Atbilstoši pieņemtajai rezolūcijai pašreizējā koalīcija pārtaps par Amerikas Savienoto Valstu vadītiem starptautiskiem
spēkiem. To pilnvaras tiks pārskatītas 2005. gada jūnijā.
Rezolūcija paredz arī virkni pasākumu, kas jāveic pārejas valdībai demokrātiskas valsts veidošanas procesā. Kā svarīgākie ir minēti valsts konstitūcijas projekta izstrāde 2005. gadā un parlamenta ievēlēšana līdz 2005. gada decembrim.
 

Latvija apsveic jaunās Irākas rezolūcijas pieņemšanu, kas ir būtisks solis ilglaicīga miera, stabilitātes un drošības nostiprināšanai Tuvo Austrumu reģionā. Šis Drošības padomes vienprātīgais balsojums ir atbalsts vienotai rīcībai, kāda nepieciešama Irākas atjaunošanas procesa nodrošināšanai. Latvija cer, ka aizvien vairāk ANO dalībvalstu atsauksies rezolūcijas aicinājumam un iesaistīsies Irākas atjaunošanā.
 

Ārlietu ministrijas preses centrs
 


 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!