• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brandenburgas federālās zemes ekonomikas ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2004., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izveidoto Latvijas un Islandes parlamentu sadarbības grupu

Vēl šajā numurā

11.06.2004., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Par Brandenburgas federālās zemes ekonomikas ministra vizīti
 
 

Vakar, 10.jūnijā, Ekonomikas ministrijā notika ekonomikas ministra Jura Lujāna tikšanās ar Brandenburgas federālās zemes ekonomikas ministru U.Junghansu. Tikšanās no Latvijas puses piedalījās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Matīss, Ārējo ekonomisko attiecību un tirdzniecības politikas departamenta direktores vietniece D.Eglīte, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Projektu nodaļas vadītājs M.Ēlerts. No Brandenburgas puses piedalījās Frankfurtes pie Oderas Amatniecības kameras izpilddirektors J.Vaclavs, VFR vēstniecības Latvijā ekonomiskais pārstāvis U.D.Grunenbergs, Brandenburgas ekonomikas ministrijas referents P.Šunke un Brandenburgas Tautsaimniecības biroja vadītājs Baltijas valstīs vadītājs A.Caune.
Tikšanās laikā pārrunātas vairākas būtiskas sadarbības iespējas pieredzes apmaiņai. Puses vienojās par trim galvenajām sadarbības jomām abu ministriju starpā – sadarbību institucionālā līmenī Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvē, mazo un vidējo uzņēmumu attīstības veicināšanā un iedzīvotāju profesionālās tālākizglītības jomā. Ministri vienojās arī par sadarbības veicināšanu starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Brandenburgas Nākotnes aģentūru mazo un vidējo uzņēmumu atbalsta jomā.
Tikšanās noslēgumā Brandenburgas federālās zemes ekonomikas ministrs U.Junghanss aicināja J.Lujānu vizītē uz Brandenburgu, lai tuvāk iepazīstinātu ar kooperācijas iespējām un Brandenburgas pieredzi sadarbības jomā.
Latvijas un Brandenburgas sadarbība norit jau kopš 1996.gada, galvenokārt izglītības jomā. Šajā laikā Latviju apmeklējušas deviņpadsmit uzņēmēju delegācijas, arī šīs Brandenburgas ekonomikas ministra vizītes laikā Latvijā viesojas uzņēmēju delegācija, kas meklē sadarbības iespējas ar uzņēmējiem Latvijā. Ekonomisko sadarbību starp Latviju un Brandenburgu veicina 2002.gadā Rīgā izveidotais Brandenburgas tautsaimniecības birojs Baltijas valstīs.
Līdz šim galvenā Brandenburgas sadarbība ar Latviju noritēja PHARE – dvīņojumprojektu ietvaros (lauksaimniecības, sabiedriskā iepirkuma, valsts atbalsta jomā), ar Latvijas Zemkopības ministriju (izglītības jomā un pieredzes apmaiņā), kā arī Brandenburgas Investīciju bankas pārstāvju konsultācijās LIAA valsts atbalsta programmu izstrādes jautājumos.
 

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

 


 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!