• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšzemes kopprodukts nepieviļ. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.2004., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ieroči pret ērču armiju

Vēl šajā numurā

11.06.2004., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšzemes kopprodukts nepieviļ

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem trīs mēnešiem pieaudzis par 8,8 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes vakar publiskotie dati.

TA.JPG (20706 bytes)

Latvijā bijis straujākais IKP pieaugums no trim Baltijas valstīm. Tā kopapjoms pirmajā ceturksnī faktiskajās cenās sasniedzis 1,603 miljardus latu jeb 691 latu uz vienu valsts iedzīvotāju. Pērn pirmajā ceturksnī IKP uz vienu valsts iedzīvotāju bijis 606 lati.
Kopprodukta pieaugumu šā gada pirmajā ceturksnī veicināja apjomu kāpums būvniecībā – par 13 procentiem, tirdzniecībā – par 11,3 procentiem, apstrādes rūpniecībā – par 10,6 procentiem un transporta un sakaru nozarē – par 8,3 procentiem..
Tirdzniecības nozarē audumu, apģērbu un apavu tirdzniecības apjomi šā gada pirmajā ceturksnī pieauga par 31 procentu, būvmateriālu, krāsu un santehnikas tirdzniecība – par gandrīz tikpat, elektropreču tirdzniecība – par 25 procentiem, pārtikas preču – par 11 procentiem, bet degvielas – par deviņiem procentiem.
Apstrādes rūpniecības nozarē nozīmīgākais kāpums konstatēts ķīmisko vielu un to izstrādājumu ražošanā, gatavo metālizstrādājumu ražošanā, koksnes un tās izstrādājumu ražošanā, kā arī gaļas un gaļas produktu ražošanā. Savukārt būvniecības nozarē vislielākais apjomu kāpums pirmajā ceturksnī bijis dzīvojamo māju celtniecībā – par 85 procentiem, tiltu un tuneļu būvniecībā – par 74 porcentiiem, izklaides pasākumu ēku būvniecībā – par 54 procentiem, bet teju par piekto daļu sarukuši veselības un sociālās nodrošināšanas ēku un tirdzniecības ēku būvniecību apjomi.
Transporta un sakaru nozarē visstraujāk – par 25 procentiem – pieaugusi pasažieru apgrozība lidostā “Rīga”. Jūtami augusi arī autotransporta kravu apgrozība, kā arī pasta un sakaru pakalpojumi. Par procentu sarukusi naftas un tās produktu transportēšana pa cauruļvadiem.
Komunālo, sociālo un individuālo pakalpojumu apjoms pirmajā ceturksnī palielinājies par pieciem procentiem, ko galvenokārt veicinājis kultūras, atpūtas un sporta pakalpojumu apjomu kāpums, norāda CSP.
Par 9,7 procentiem apjomi pieauguši komercpakalpojumu nozarē. Finanšu starpniecības nozarē un mežsaimniecības nozarē apjomu pieaugums arī pārsniedz septiņu procentu slieksni. Elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē apjomi pirmajā ceturksnī palielinājušies par 6,8 procentiem. Savukārt zvejniecības nozarē – par vairāk nekā divdesmit porcentiem, jo būtiski pieaugusi nozveja Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī. Lauksaimniecības nozarē produkcijas apjomi pieauguši tikai par procentu.

“LV” informācija

TA1.JPG (30863 bytes)

Fakti

Pērn pirmajā ceturksnī iekšzemes kopprodukts (IKP) pieauga par 8,8 procentiem, otrajā ceturksnī – par 6,2 procentiem, trešajā – par 7,3 procentiem, bet pēdējā ceturksnī – par 7,4 procentiem. Kopumā pērn, salīdzinot ar 2002.gadu, IKP pieaudzis par 7,5 procentiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!