• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērni zīmējuši briesmas ugunī un ūdenī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cenu kāpums tukšo makus

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērni zīmējuši briesmas ugunī un ūdenī

APBALVOSANA1.PNG (123614 bytes)
Bērnu zīmējumu izstādē tirdzniecības centrā “Stockmann” aplūkojami pārsteidzoši labi darbi par briesmām, kas var slēpties ugunī un ūdenī
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Noslēdzies bērnu zīmējumu konkurss, kuru par tēmu “Uguns un ūdens. Kā pasargāt draugu un sevi” rīkoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Latvijas Sarkanais Krusts, Latvijas Bērnu radošās fantāzijas akadēmija un Jauno ugunsdzēsēju savienība.
Bērnu zīmējumu konkurss rīkots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šobrīd ļoti aktuālai problēmai – cilvēku bojāejai ugunsgrēkos un negadījumos uz ūdens, informē VUGD preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Solveiga Smiltene.
Mākslinieka Jāņa Anmaņa vadītā žūrija saņēmusi 506 zīmējumus un nolēmusi apbalvot labāko darbu autorus visu klašu grupās. “Bijām pārsteigti par ļoti daudzos zīmējumos pausto dziļo domu. Visvairāk un vislabāk zīmējuši 1. un 5. klašu skolēni. Viņi saistībā ar uguni un ūdeni atraduši dažādas cilvēkam vai dabai bīstamas situācijas, kurām piedāvājuši savus risinājumus, vai arī parādījuši briesmu draudus un sekas. Turklāt, zīmējot nopietnas lietas, neaizmirsa tās pasniegt ar humoru,” skaidro S. Smiltene. Viņa ar gandarījumu atzīmē, ka konkursā piedalījušies arī daudzi specializēto skolu audzēkņi, kuru darbi vērtējami kā sevišķi rūpīgi izstrādāti. Atsevišķi zīmējumi jau uzreiz esot izmantojami plakātu veidošanai.
Konkursa uzvarētāju apbalvošana notika vakar Rīgā, tirdzniecības centrā “Stockmann”. Vēlāk izstāde būs aplūkojama Ugunsdzēsības muzejā Hanzas ielā 5. Atsevišķu darbu izlasi plāno sagatavot ceļojošajai izstādei.

Guntars Laganovskis, “LV”
guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!