• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas parlamentāriešu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2004., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 8.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

10.06.2004., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas parlamentāriešu vizīti

Vakar, 9.jūnijā, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Vācijas Bundestāga Vācijas un Baltijas parlamentārās sadarbības grupas delegāciju, kas apmeklē Latviju pēc Saeimas Latvijas un Vācijas parlamentārās sadarbības grupas uzaicinājuma.
Ministru prezidents I.Emsis ar sadarbības grupas delegāciju pārrunāja plašu jautājumu loku: Latvijas ekonomisko attīstību, attiecības ar Krieviju, drošības politiku, situāciju Irākā, kā arī iekšpolitiskos jautājumus – izglītības reformu, korupcijas apkarošanu, transporta un enerģētikas attīstību.
I.Emsis raksturoja Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi un iespējas izmantot ES strukturālo fondu līdzekļu iedzīvotāju labklājības celšanai valstī. I.Emsis un Vācijas parlamentāriešu delegācija pārrunāja tūrisma attīstību Latvijā, atvieglojumus robežu šķērsošanas kārtībā starp Baltijas valstīm pēc to pievienošanās ES, kas varētu sekmēt tūristu skaita palielināšanos uz Baltijas valstīm. Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību attīstīt transporta infrastruktūru – ostas, lidostu, dzelzceļu, kā arī uzlabot Rīgas transporta sistēmu. Kā prioritātes I.Emsis minēja jaunās dzelzceļa līnijas “Via Baltica” būvi un tālākā nākotnē arī ātrgaitas dzelzceļa līnijas izveidi starp Baltijas valstīm un Rietumeiropu.
Sadarbības grupas delegācija interesējās par Latvijas un Krievijas attiecībām un iespējām tās uzlabot ES ietvaros. I.Emsis pauda cerību, ka izdosies parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu, kā arī virkni citu sadarbības līgumu un uzlabot politisko dialogu ar Krieviju.
Tikšanās laikā pārrunāta situācija Irākā un pausts gandarījums par ANO pieņemto rezolūciju par Irāku, kas sekmēs Irākas pagaidu valdības izveidi. Sadarbības grupa izteica līdzjūtību I.Emsim sakarā ar Irākā bojāgājušo Latvijas karavīru. Ministru prezidents pauda dziļu nožēlu par traģisko notikumu un apliecināja Latvijas nemainīgo atbalstu situācijas stabilizēšanai valstī.
Vakar, 9.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Vācijas Bundestāga Vācijas un Baltijas parlamentārās sadarbības grupas pārstāvjiem.
Tikšanās laikā pārrunātas divpusējās sadarbības aktivizēšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis uzsvēra, ka Latvijas un Vācijas attiecības vērtējamas kā sekmīgas, un pauda cerību, ka turpmāk tās padziļināsies ne tikai abu valstu parlamentu līmenī, bet arī saimnieciskajā sektorā, kā arī kultūrā, sportā un tūrismā.
Savukārt Vācijas delegācijas pārstāvji informēja par vizītes norisi Latvijā, akcentējot tikšanos ar Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, kuras laikā pārrunāti konkrēti jautājumi, kas skar lauku reģionu attīstību un tūrisma veicināšanu. Vācijas delegācijas vadītāja norādīja, ka tūristi būtu ieinteresēti apmeklēt uzreiz visas trīs Baltijas valstis, nevis doties uz katru no tām atsevišķi. Īpaši Vācijas pārstāvji uzsvēra lauku tūrisma attīstības iespējas.
Viesi interesējās arī par mūsu parlamenta darba organizāciju un deputātu darbu komisijās.
Sarunas noslēgumā runāts arī par Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Viesi norādīja, ka Rīgas ielās maz izmantota vides reklāma, kas liecinātu par gaidāmo notikumu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!