• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labiekārto smilšu krupju mājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2004., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 8. jūnijā

Vēl šajā numurā

08.06.2004., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labiekārto smilšu krupju mājas

ADAZI.PNG (136666 bytes)
Aizsardzības ministrs Atis Slakteris un Ministru prezidents Indulis Emsis kopā ar Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem piedalās vides sakopšanas un labiekārtošanas talkā Ādažu poligonā.
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I

5.jūnijā, Starptautiskajā vides dienā, Ādažu militārajā poligonā tika prezentēta Vides aizsardzības rokasgrāmata bruņotajiem spēkiem un notika vides sakopšanas un labiekārtošanas talka.

Ādažu poligons ir unikāls ar tā bioloģisko daudzveidību, turklāt tajā sastopamas retas sugas. Vairākas dzīvnieku un augu sugas iekļautas Latvijas un Baltijas jūras valstu Sarkanajās grāmatās. Lai saglabātu dabas daudzveidību, poligons iekļauts Latvijas aizsargājamo teritoriju sarakstā un ir izstrādāts īpašs “Ādažu poligona dabas aizsardzības plāns”.
Starptautiskajai vides dienai veltītajā pasākumā piedalījās Ministru prezidents Indulis Emsis, aizsardzības ministrs Atis Slakteris, kā arī Aizsardzības ministrijas (AM) un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.
Rokasgrāmatu, kuras atvēršanas svētki ievadīja pasākumu, sagatavojuši AM un NBS speciālisti sadarbībā ar Vides ministrijas ekspertiem un Latvijas Universitātes zinātniekiem. Grāmata sniedz vispārēju priekšstatu par vides aizsardzības principiem un nostādnēm, kas ievērojamas un realizējamas militārajā sektorā.
Vides sakopšanas darbos īpaša uzmanību pievērsta Latvijas Sarkanajā grāmatā ierakstītās dzīvnieku sugas – smilšu krupja – nārsta vietu attīrīšanai, informē AM preses nodaļas vecākais referents Ivars Grīnbergs. Smilšu krupji ir īpaši jūtīgi pret nārsta vietu aizaugšanu, tādēļ tās periodiski atjaunojamas.

“LV” informācija

 

 



Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!