• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Klibo akcīzes nodokļa ieņēmumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2004., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rindu ēra beigusies

Vēl šajā numurā

04.06.2004., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Klibo akcīzes nodokļa ieņēmumi

Maijā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bijuši 92,65 miljoni latu, kas atbilst Finanšu ministrijas (FM) prognozēm par sagaidāmo ieņēmumu samazinājumu pirmajos mēnešos pēc Latvijas iestājas Eiropas Savienībā. Savukārt sociālā budžeta ieņēmumi maijā bijuši lielāki nekā jebkurā citā šā gada mēnesī un sasnieguši 57,3 miljonus latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi maijā.
Piecu mēnešu kopējie pamatbudžeta ieņēmumi ir 508,41 miljons latu, izdevumi – 525,36 miljoni, bet finansiālais deficīts ir 16,94 miljoni latu. Kā minēts, sociālajā budžetā maijā saņemti lielākie ieņēmumi šā gada laikā un kopējie ieņēmumi piecos mēnešos ir 269,57 miljoni, izdevumi – 243,09 miljoni latu, bet finansiālais pārpalikums – 26,48 miljoni latu.
Valsts pamatbudžeta ieņēmumu potenciālais samazinājums jau tika iepriekš prognozēts un attiecīgi samazināts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ieņēmumu plāns maijam. Plānu VID izpildījis par 120 procentiem.
Lai arī kopumā finanšu ministrs Oskars Spurdziņš ir apmierināts ar nodokļu iekasēšanas apjomiem, viņš par nepieļaujami zemiem uzskata akcīzes nodokļa ieņēmumus, it īpaši mazos ieņēmumus akcīzes nodokļa naftas produktiem, kas uz 31.maiju bija tikai 71,6 procenti no plānotā.

Pēc FM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!