• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Londonas pilsētas galvas vizīte Latvijas galvaspilsētā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2004., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā dzimsim, mirsim, laulāsimies ES

Vēl šajā numurā

02.06.2004., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Londonas pilsētas galvas vizīte Latvijas galvaspilsētā

LORDMERS1.PNG (83620 bytes)

Vakar, 1. jūnijā, mūsu valstī ieradās Londonas lordmērs aldermanis Roberts Finčs kopā ar Londonas biznesa centra un Sitijas uzņēmēju delegāciju. Viesi interesējās par sadarbības iespējām starp Latvijas un Londonas finanšu institūcijām, kā arī sniedza ekspertu konsultācijas par jauniem finansējuma modeļiem, īpašu uzmanību veltot valsts un privātās partnerības finansējuma modelim. Lordmērs Rīgā iepazinās arī ar senās Hanzas pilsētas vēstures pieminekļiem un infra-struktūras potenciālu.
Vakar jau drīz pēc ierašanās mūsu valstī Londonas lordmērs Melngalvju namā atklāja debates par valsts un privātās partnerības finansējuma modeli. Dienas vidū Londonas lordmērs Roberts Finčs teica uzrunu Lielbritānijas Tirdzniecības palātas Latvijā un Lielbritānijas vēstniecības rīkotajās pusdienās Melngalvju namā. Roberts Finčs arī pasniedza Menšenhauzas stipendiju studijām Londonas Sitijā – tā piešķirta “Parex” bankas izpilddirektoram Vladimiram Loginovam, kurš ir atbildīgs par investīciju banku pakalpojumiem korporatīvajiem klientiem. Loginova kungs izmantos stipendiju, lai piedalītos “Euromoney” organizētajā profesionālajā apmācībā par riska kapitāla izmantošanu uzņēmumu attīstībai un investīciju veikšanu. Viņš Londonas Sitijā apmeklēs finanšu pakalpojumu semināru britu valdības programmas “Ideju krustpunkti” ietvaros.
Londonas pilsētas pašvaldības galva vakar tikās arī ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu un ekonomikas ministru Juri Lujānu, kā arī apmeklēja Latvijas vēstures un kuģniecības muzeju, kur sevišķu uzmanību veltīja sudraba kolekcijai. Dienas noslēgumā Londonas lordmērs bija goda viesis karalienes Elizabetes dzimšanas dienas pieņemšanā, kas, ievērojot senu tradīciju, notika Apvienotās Karalistes vēstniecības dārzā.

Jānis Ūdris, “LV”,

sadarbībā ar Apvienotās Karalistes vēstniecību

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!