• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība veido sistēmu ES prasību sekmīgai izpildei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2004., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/89261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vairāk gaismas, vairāk krāsu

Vēl šajā numurā

28.05.2004., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība veido sistēmu ES prasību sekmīgai izpildei

Vakar, 27.maijā, valdība lēma par vairākiem uzdevumiem, kas veicami, lai Latvijā tiktu izveidota atbilstoša sistēma Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos noteikto finanšu saistību sekmīgai izpildei. Jau līdz šā gada jūlijam paredzēts izstrādāt projektu par vienotu sistēmu, saskaņā ar kuru ministrijām turpmāk būs jāveido pieprasījumi par ES tiesību aktu ieviešanai nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta.
Proti, tāpat kā ikvienā dalībvalstī, arī ES kopumā likumdošanas process ir nerimstošā attīstībā. Ik dienas tiek pieņemti jauni un grozīti jau esošie likumdošanas akti, saskaņā ar kuriem tiek pieņemtas dažādas iniciatīvas, prasības, kvalitātes standarti u.c. Vairums no šiem likumdošanas aktiem uzliek dalībvalstīm dažādas saistības, kuru ieviešana gandrīz vienmēr prasa noteiktus finanšu resursus no dalībvalstu budžeta. Tādēļ, lai Latvija sekmīgi pildītu savas dalībvalsts saistības, jau laikus veicama valsts budžeta plānošana.
Šā gada martā valdības izveidotā darba grupa, kuras uzdevums bija izstrādāt priekšlikumus “par to tiesību aktu projektu virzību, kuru īstenošanai nepieciešams papildu finansējums”, secinājusi, ka šāda plānošana ir iespējama ar nosacījumu, ka nozaru ministrijas seko līdzi un uzkrāj informāciju par to, kāds finansējums un kādā laika periodā būs nepieciešams, lai izpildītu ES tiesību aktu prasības, un, pamatojoties uz šo informāciju, izstrādā savus budžeta pieprasījumus.
Saskaņā ar valdības vakar lemto par finanšu saistību, kas izriet no ES tiesību aktu ieviešanas, sistēmas izveidošanu un uzturēšanu būs atbildīgas ministrijas un īpašu uzdevumu ministra sekretariāts.
Bet, lai ministriju sagatavotā informācija iekļautos vienotā formātā, Finanšu ministrijai kopīgi ar Eiropas lietu biroju jāizstrādā un līdz 1.jūlijam jāiesniedz Ministru kabinetā protokollēmuma projekts par vienotām prasībām attiecībā uz informāciju un tās iesniegšanas termiņiem, kas ministrijām un īpašu uzdevumu ministra sekretariātam ir jāsagatavo par ES tiesību aktiem, kuru izpildei nepieciešami valsts budžeta līdzekļi.
Ministrijām un īpašu uzdevumu ministra sekretariātam pēc vienoto prasību apstiprināšanas būs jāapkopo informācija par tām finanšu saistībām, kas izriet no to kompetencē esošajiem ES tiesību aktiem. Ministrijām būs jāgatavo informācija par regulu un direktīvu projektiem, sagatavojot nacionālās pozīcijas, kā arī pieņemtajām direktīvām un regulām atbilstoši tajās noteiktajiem pasākumu ieviešanas termiņiem.
Lai sekmīgi veiktu valsts budžeta plānošanu, valdība uzdeva Finanšu ministrijai sadarbībā ar Eiropas lietu biroju līdz 1. novembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā sākotnējo ziņojumu par to, kādas finanšu saistības no 2005. līdz 2007. gadam Latvijai uzliek ES plānotie un pieņemtie tiesību akti.

Artis Nīgals

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!