• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas nedēļa Eiropas Savienības institūcijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2004., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Slovākijas sadarbību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

25.05.2004., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas nedēļa Eiropas Savienības institūcijās

Vakar, 24. maijā, Briselē sākās Latvijas nedēļa, kas ilgs līdz 28. maijam. Tās mērķis ir iepazīstināt Eiropas Savienības institūcijās strādājošos ar ES jauno dalībvalsti Latviju. Nedēļu sarīkojusi mūsu valsts pastāvīgā pārstāvniecība ES sadarbībā ar Eiropas Komisiju un Eiropas Savienības Padomi. Eiropas Savienības institūcijās strādājošie un šo institūciju apmeklētāji var skatīt vairākas Latvijas mākslas izstādes, informatīvos stendus, Latvijas filmas un baudīt Latvijas ēdienus.
Latvijas nedēļu vakar ievadīja Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un profesoru darbu izstādes atklāšana un grupas “Cosmos” koncerts Eiropas Komisijā. Eiropas Komisijā visu nedēļu būs skatāma arī Edgara Miķelsona gleznu izstāde “Rīga–Brisele”.
Eiropas Komisijas Ārējo attiecību un ES paplašināšanās ģenerāldirektorātā šonedēļ var iepazīties ar izstādi par dabas aizsardzības projektiem un ekotūrismu Latvijā, kā arī Ārlietu ministrijas un Latviešu valodas apguves valsts programmas informatīvo izstādi “Bāka”. Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Rīgas domes Tūrisma informācijas un koordinācijas centra stendā būs pieejami tūrisma informācijas materiāli. Briselē notiks arī divi informatīvie semināri, kuros klausītājus iepazīstinās ar Latvijas attīstību un politikas tendencēm pirms un pēc iestāšanās ES. Savdabīgu priekšstatu par Latviju sniedz arī restorāna “Vincents” šefpavāra Mārtiņa Rītiņa piedāvātie latviešu ēdieni. Latvijas filmu vakaros Eiropas Komisijā tiek demonstrēta Vara Braslas filma “Ūdensbumba resnajam runcim”, Lailas Pakalniņas “Pitons”, Askolda Saulīša “Keep smiling!” un Unas Celmas dokumentālā filma “Olu kundze”. Eiropas Komisijā un ES Padomē strādājošie šonedēļ var apgūt latviešu valodas pamatus, sarīkota arī viktorīna, kuras uzvarētājs balvā saņems divas “air Baltic” brīvbiļetes uz Rīgu.

Pēc Valsts prezidenta kancelejas preses dienesta un Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības ES informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!