• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2004., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas nedēļa Eiropas Savienības institūcijās

Vēl šajā numurā

25.05.2004., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt”: “Diezgan negaidīti par ES Komisijas vadītāja amata kandidātu ir izvirzījies pašreizējais Francijas premjers Rafarēns. Sociālistu kandidātiem nav lielu cerību gūt panākumus, ņemot vērā dalībvalstu vadītāju un ES Parlamenta vairākumu. Par kompromisa kandidātiem ir uzskatāmi liberālo partiju pārstāvji – pašreizējais ES Parlamenta prezidents Pats Kokss un Beļģijas premjers Gijs Verhofstats.”

Franču “La liberation”: “Pirmā tikšanās starp paplašināto Eiropu un Krieviju, kas notika pagājušopiektdien Maskavā, izlīdzināja saspīlējumu, kas bija radies pēc septiņu bijušo Austrumu bloka valstu pievienošanās ES šā gada 1.maijā. Pastāv diezgan liels risks, ka “Krievijas jautājums” var kļūt par domstarpību avotu 25 ES valstu starpā un tādējādi vēl vairāk sarežģīt nostāju vienotas ārpolitikas jautājumos.”

Vācu/krievu “Frankfurter Rundschau”/”Inosmi.ru”: “Lai gan ES un Krievija labi saprot, ka tām ir jāsadarbojas, tās tomēr viena otrā saskata konkurentu. It kā sadarbība notiek, tomēr abas puses nespēj uzticēties viena otrai. Eiropa nespēj izprast Krieviju. Krievijas politologs Karaganovs apgalvo, ka Krievija tā vienkārši nevar pārņemt Rietumu vērtības. Rietumi piecdesmit gadus atradās “siltumnīcā” – ASV aizsardzībā.”

Zviedru “Metro”: “Gandrīz katrs astotais polis varētu pieļaut domu doties uz Zviedriju strādāt. Daudzi no viņiem turklāt vēlētos uzturēties ilgāk nekā vienu gadu, redzams laikraksta Metro nupat veiktā pētījumā. Ekonomisti piekrīt tam, ka darbaspēka ieceļošana bija viens no galvenajiem faktoriem, ar ko skaidrojama Zviedrijas ekonomikas straujā izaugsme pēckara periodā.”

Krievijas ziņu portāls “Regnum” piedāvā interviju ar Igaunijas parlamenta Konstitucionālās komitejas vadītāju Urmasu Reinsalu. Sarunas temats – nesenais profesora Vello Salo Igaunijas parlamentā iesniegtais ziņojums par zaudējumiem, kas nodarīti Igaunijai okupācijas laikā. Urmass Reinsalu uzskata, ka Krievija ir PSRS mantiniece un Igaunija tai var prasīt kompensāciju par zaudējumiem, kas nodarīti igauņu tautai un apkārtējai videi. U.Reinsalu uzsver, ka ziņojums ir zinātnisks pētījums, kurā sniegti precīzi zaudējumu aprēķini, emociju ziņojumā nav.

Parīzē iznākošais “International Herald Tribune”: “Neatkarīgi no tā, vai Bušs tiks ievēlēts otrreiz, viens no svarīgākajiem un arī grūtākajiem uzdevumiem būs labu attiecību atjaunošana ar ASV vēsturiskajiem sabiedrotajiem Eiropā. Nākamie ASV prezidenti nedrīkst uzvesties tā, it kā ASV varētu iztikt bez Eiropas partneriem. ASV jau labu laiku pret Eiropu izturas nevērīgi. Arī Eiropas Savienības paplašināšanos ASV uzņēma vienaldzīgi.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!