• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas Papildu protokola parakstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 13.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas Papildu protokola parakstīšanu

Vakar, 13.maijā, ārlietu ministrs Rihards Pīks Strasbūrā parakstīja Eiropas Cilvēktiesības tiesas (ECT) Papildu protokolu Nr.14, kura mērķis ir tiesas darba uzlabošana. Rihards Pīks, uzstājoties ar runu Ministru komitejas sesijā, uzsvēra, ka “pēdējos gadus saņemto sūdzību skaits ir palielinājies aptuveni 20 reizes. Tas negatīvi ietekmējis sūdzību izskatīšanas procesa ilgumu un lēmumu kvalitāti, un tādēļ mums bija jāievieš uzlabojumi tiesas sūdzību izskatīšanas sistēmā.”

Papildu protokols ievieš uzlabojumus sūdzību filtrēšanas mehānismā, papildu kritēriju ieviešanā sūdzību pieņemšanai izskatīšanai, mierizlīgumu mehānismā, tiesas spriedumu uzraudzīšanas mehānismā, kā arī tiesnešu ievēlēšanas procedūrā. Protokols paredz arī Eiropas Savienības pievienošanos ECT.
Latvijas pārstāvji piedalījās Papildu protokola izstrādē un kopā ar citām valstīm panāca kompromisu diskusijās par priekšlikumu ieviest papildu kritērijus sūdzību pieņemšanai un izskatīšanai pēc būtības tā, lai tas nemazinātu indivīdu tiesības iesniegt sūdzības.
ECT Papildu protokols Nr.14 stāsies spēkā tad, kad to ratificēs visas ECT dalībvalstis.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!