• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prognozē dzīves līmeņa uzplaukumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 13.maijā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prognozē dzīves līmeņa uzplaukumu

Latvijai ir milzīgas izredzes tuvākajos trīs četros gados būtiski tuvināties ES vidējam dzīves līmenim, tā, pēc ekonomikas ministra padomnieces Ivetas Balodes sniegtajām ziņām, prognozē ekonomikas ministrs Juris Lujāns. “To sekmēs tā saukto ES seniorvalstu biznesa intereses – investīciju un ražotņu virzīšana Baltijas virzienā, kur jurniorvalsts Latvija tiek uzskatīta par centru. Mēs nedrīkstam nenovērtēt faktu, ka Latvija Lielbritānijā tiek uzskatīta par nopietnu partneri ekonomiskajā sadarbībā. Līdz ar uzņēmējdarbības procesu aktivizēšanos rodas jaunas darba vietas, uzlabojas infrastruktūra un tiek sekmēta dažādu pakalpojumu izmantošana, tas viss kopumā palielina iedzīvotāju ienākumus un ceļ labklājību,” sacījis J.Lujāns pēc ministru apaļā galda diskusijas Lielbritānijā, kuru rīkoja Londonas mērs Roberts Finčs jauno dalībvalstu ekonomikas un finanšu ministriem.
Kā informē I.Balode, J.Lujāns savā uzrunā uzsvēris, ka dalība ES un NATO Latvijai ir jaunas ēras sākums, kas vēl vairāk uzlabos jau tā ievērojamo valsts ekonomisko un investīciju vidi. Kā būtiskākās Latvijas priekšrocības makroekonomiskās stabilitātes un ekonomiskās izaugsmes kontekstā ministrs akcentējis Latvijas ģeogrāfisko stāvokli, attīstītu telekomunikāciju un transporta infrastruktūru, stabilu finanšu sektoru un ārvalstu investoriem labvēlīgus fiskālos instrumentus.
Ministrs īpaši uzsvēris Latvijas labi izglītoto augsto tehnoloģiju speciālistu potenciālu un milzīgās iespējas izpētes un attīstības jomā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!