• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Priekšlikums, kā palielināt neapliekamo algas minimumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2004., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prognozē dzīves līmeņa uzplaukumu

Vēl šajā numurā

14.05.2004., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Priekšlikums, kā palielināt neapliekamo algas minimumu

Finanšu ministrija (FM) piedāvā ar nodokļiem neapliekamo algas minimumu līdz 2010.gadam pakāpeniski palielināt līdz 70 latiem jeb pusei no tobrīd plānotās minimālās mēnešalgas. Nodokļu politikas izvērtēšanas darba grupa vakar, 13.maijā, sēdē vienojās par konceptuālu atbalstu FM priekšlikumam par neapliekamā algas minimuma palielināšanu, informē FM preses sekretāre Baiba Melnace, norādot, ka šis priekšlikums tiks virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā.
FM izstrādātais un nodokļu politikas izvērtēšanas darba grupas atbalstītais variants paredz neapliekamo minimumu pakāpeniski sešu gadu laikā palielināt līdz 70 latiem jeb pusei no minimālās algas apjoma, attiecīgi palielinot arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus par apgādībā esošu personu.
Atbilstoši šim variantam neapliekamais minimums būtu jāpalielina no nākamā gada: 2005.gadā līdz 26 latiem mēnesī, 2006.gadā – 32 latiem mēnesī, 2007.gadā – 40 latiem mēnesī, 2008.gadā – 50 latiem mēnesī, 2009.gadā – 60 latiem mēnesī un 2010.gadā – 70 latiem mēnesī. Atvieglojums par apgādājamiem attiecīgi vienmēr būtu puse no neapliekamā minimuma. Tātad 2010.gadā atvieglojums par apgādājamiem būtu 35 lati mēnesī.
Pašlaik neapliekamais minimums Latvijā ir 21 lats mēnesī, savukārt atvieglojumi par apgādībā esošām personām ir 10,5 lati mēnesī. Šis atvieglojumu līmenis nav mainījies kopš 1997.gada.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!