• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES tiesību akti arī latviski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad blakus nostājusies valsts un ES robežzīme

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES tiesību akti arī latviski

No 1.maija 20 valodās

Šā gada 1. maijā līdz ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos “ES Oficiālais Vēstnesis”, kurā tiek drukāti Savienības tiesību akti, tiek izdots arī latviešu valodā. “Oficiālais Vēstnesis” kopš 1. maija lasāms vēl 19 citās ES oficiālajās valodās. Laikrakstam ir divas sērijas. Sadaļā, kas tiek apzīmēta ar burtu “L”, tiek publicēti tiesību akti, savukārt “C” sērijā atrodami paziņojumi un informācija.
Latviešu mēlē “Oficiālais Vēstnesis” pēc paplašināšanās iznācis jau vairākkārt. Parasti Savienības tiesību akti tiek drukāti piecas reizes nedēļā. Tomēr dažkārt, ja normatīvo aktu ir vairāk, “Oficiālais Vēstnesis” iznāk arī sešreiz nedēļā.

Maksā dārgi

Protams, ES oficiālo laikrakstu iespējams arī iegādāties. Tiesa, salīdzinājumā ar Latvijas laikrakstu cenām “Oficiālais Vēstnesis” maksā krietni vairāk. Piemēram, 1. maija izdevums maksāja 18 eiro. Tā cena ir atkarīga no laikraksta apjoma. Ja viens eksemplārs satur līdz 32 lappusēm, tas maksā 6 eiro. Savukārt par laikrakstu, kurā ir no 33 līdz 64 lappusēm, pircējam būs jāmaksā 12 eiro. Bet, ja “Oficiālajam Vēstnesim” būs vēl vairāk lappušu, cena tiks noteikta katram gadījumam individuāli.
Oficiālo laikrakstu iespējams arī abonēt. Pilns komplekts, kurā ietilpst abas laikraksta sērijas, kā arī CD – ROM gada izdevums, maksā 1000 eiro. Šeit jāatzīmē, ka abām laikraksta sērijām ir viens kopīgs abonements.

Latvijas sarakstā nav

Laikrakstā norādīts: ja vēlaties “Oficiālo Vēstnesi” iegādāties, jāsazinās ar pārdošanas punktiem. Diemžēl publikāciju biroja pārdošanas punktu sarakstā nav atrodams Latvijas vārds. “ES Oficiālo Vēstnesi” iespējams iegādāties arī daudzās pasaules valstīs, kas nav Savienības dalībvalstis, piemēram, Taivānā, ASV, Meksikā, Malaizijā u.c. Diemžēl pašlaik izskatās, ka Latvija no ES atrodas tālāk nekā mūsu kaimiņvalsts Igaunija, kas ir tuvākā vieta, kur iespējams nopirkt vai pasūtīt “ES Oficiālo Vēstnesi”.

Var lasīt internetā

Ja tomēr jums nepieciešams iepazīties ar ES oficiālo informāciju, bet iegādāties vai abonēt laikrakstu šķiet pārāk dārgi, “Oficiālais Vēstnesis” pieejams arī interneta mājaslapā http://europa.eu.int/eur-lex. Tur pieejami arī visi iepriekšējie laikraksta laidieni. Šis pakalpojums ir bezmaksas.

Jauc lietuviešu
un latviešu valodu

Latvijas uzņēmēji varētu būt ieinteresēti arī regulāri ielūkoties mājaslapā http://ted.publications. eu.int, kurā pieejamas ES konkursizsoļu, publikācijas. Kopš 1. maija arī šajā mājaslapā informācija pieejama latviešu valodā.
Diemžēl arī šeit redzams, ka latviešu un lietuviešu valodas bieži vien tiek jauktas. Vakardienas, 12. maija, laidienā “Oficiālā Vēstneša” pielikumā latviešu versijā datums un diena lasāma lietuviski. Savukārt lietuviešu valodas versijā minētā papildinformācija ir latviešu valodā.

Ilze Sedliņa, “LV”
Ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!