• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība ES jautājumus arī turpmāk skatīs ceturtdienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2004., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88466

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Godkāre un iespējas

Vēl šajā numurā

12.05.2004., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība ES jautājumus arī turpmāk skatīs ceturtdienās

Vakar, 11. maijā, Ministru kabinets vienojās, ka, turpinot pirms 1. maija iesākto tradīciju, arī turpmāk ik ceturtdienu valdība sanāks uz īpašu sēdi, kurā tiks skatīti jautājumi, kas saistīti ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES). Tāpat kā līdz šim, sēdes notiks ceturtdienās pulksten 15:30.

Eiropas lietu biroja (ELB) sagatavotajā ziņojumā atsevišķu valdības sēžu organizēšana tiek pamatota ar nepieciešamību padarīt efektīvāku Ministru kabineta darbu attiecībā uz jautājumiem, kas ir ES institūciju dienaskārtībā.
Sasaucot speciālas valdības sēdes ceturtdienās, iecerēts sabalansēt Ministru kabineta darbību ar ES Ministru padomes darbību. Tas dod papildu laiku ministrijām izsekot līdzi pēdējām izmaiņām padomes izstrādātājos dokumentos, līdz ar to valdības apstiprinātās pozīcijas daudz precīzāk un atbilstošāk atspoguļos visus Ministru padomes sēdēs izskatāmos jautājumus.
Rīkojot sēdes ceturtdienās, valdības locekļi iegūs iespēju iepriekš izvērtēt un apspriest ministriju sagatavotos dokumentus, tādējādi novēršot formālu pieeju, kāda attiecībā uz pozīciju saskaņošanu nereti bija sastopama līdz šim. ELB sadarbībā ar Ārlietu ministriju apņēmušies veicināt arī politiskās diskusijas par ES jautājumiem valdības sēžu laikā.
Rīkojot atsevišķas sēdes, iecerēts efektivizēt valdības darbu ES jautājumos, jo tiks skaidri noteikts, kuros gadījumos tiek izmantotas atšķirīgas, vienkāršotas procedūras dokumentu iesniegšanai uz izskatīšanu un apstiprināšanu.
Iecerēts, ka Saeimas Eiropas lietu komisija tāpat kā līdz šim uz savām sēdēm sanāks piektdienās. Tas ļautu Saeimai izvērtēt tos pašus dokumentus jau pēc Ministru kabineta lēmuma un sniegt savu viedokli par tiem. Līdz šim saspringtā laika grafika dēļ tas nereti nebija iespējams.
Speciālajās ES jautājumiem veltītajās Ministru kabineta sēdēs ceturtdienās tiks izskatītas un apstiprinātas Latvijas pozīcijas pirms Eiropadomes un Ministru padomes sēdēm, sniegta informācija par neformālajām Ministru padomēm, nepieciešamības gadījumā apstiprinot Latvijas pozīciju.
Tāpat Ministru kabineta ES sēdes kompetencē būs Latvijas sākotnējo pozīciju apstiprināšana atbilstoši Ministru kabineta noteikumos paredzētajai kompetencei, kā arī Latvijas nostājas apstiprināšana attiecībā uz tiesvedību Eiropas Kopienu tiesā un citi ar ES jautājumi.
Par Ministru kabineta sēžu ES jautājumos saturisko organizāciju būs atbildīgs Eiropas lietu birojs.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!