• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 6.maija sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2004., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ekonomikas ministru, lai izvērtētu Ekonomikas ministrijas rīcības plānu

Vēl šajā numurā

12.05.2004., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 6.maija sanāksmē

Aizsardzības ministrija

pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Noteikumi par mobilizācijai nepieciešamajām institucionālajām struktūrām, materiālo un finanšu resursu plānošanu un izmantošanu”.
2001.gada 31.jūlijā Ministru kabinets akceptēja Mobilizācijas koncepciju. Tā paredz izveidot sistēmu, kas ļaus plānot un sagatavot valsts militārās un civilās aizsardzības pasākumus valsts apdraudējuma novēršanai vai tā seku likvidācijai, izmantojot noteiktus cilvēku, materiālos un finanšu resursus. Pamatojoties uz koncepciju, tika izstrādāts un pieņemts Mobilizācijas likums. Mobilizācijas likuma 7.panta otrā daļa, 9.panta 3.punkts, 10.pants deleģē Ministru kabinetam izdot noteikumus par mobilizācijai nepieciešamajām institucionālajām struktūrām, materiālo un finanšu resursu plānošanu un izmantošanu.
Noteikumu projekts nosaka: mobilizācijas plānošanai, sagatavošanai un īstenošanai nepieciešamās struktūrvienības valsts iestādēs un pašvaldībās, to uzdevumus un pienākumus; mobilizācijai nepieciešamo materiālo un finanšu resursu plānošanas un izmantošanas kārtību; valsts iestāžu, pašvaldību un Latvijas Republikā reģistrētu juridisku personu uzdevumus un pienākumus mobilizācijai nepieciešamo materiālo un finanšu resursu plānošanā un izmantošanā.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Satiksmes, Veselības, Vides, Zemkopības ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā, saskaņojumi jāsniedz līdz 14.maijam.
Finanšu ministrija
– 
pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”.
Likumprojekts ir izstrādāts, lai ieviestu direktīvu 73/239/EEC, 73/240/EEC, 84/641/EEC, 88/357/EEC, 90/618/EEC, 92/49/EEC, 98/78/EC, 2000/26/EC, 2000/64/EC, 2002/13/EC, 2002/83/EC un 2002/87/EC.
Saskaņā ar direktīvas 84/641/EEC un 2002/87/EC noteikumiem likums tiek papildināts ar nosacījumiem par papildu uzraudzību attiecībā uz apdrošinātāja darbību saistībā ar tā mātes sabiedrību vai komercsabiedrību, kurā tas tiešā vai kontroles veidā ieguvis 20 un vairāk procentu līdzdalību.
Saskaņā ar direktīvas 84/641/EEC, 2002/13/EC un 2002/83/EC noteikumiem likums tiek papildināts ar izņēmumiem, attiecībā uz kuriem nav piemērojamas likuma prasības, kā arī tiek precizētas regulētas tiesiskās attiecības tādos jautājumos kā palīdzības apdrošināšana un dzīvības apdrošināšana.
Ņemot vērā finanšu tirgus attīstības tendences, likums tiek papildināts ar iespēju apdrošinātājam saņemt ārpakalpojumus no trešajām personām grāmatvedības kārtošanai, iekšējās kontroles organizēšanai, informācijas tehnoloģiju uzturēšanai, iekšējā revīzijas dienesta pienākumu pildīšanai, apdrošināšanas riska parakstīšanai, apdrošināšanas atlīdzību noregulēšanai vai ieguldījumu veikšanai.
Likums tiek papildināts ar prasībām, kas jāievēro tiem dalībvalsts apdrošinātājiem, kas ir tiesīgi sniegt apdrošināšanas pakalpojumus Latvijas Republikā.
Projekts nodots saskaņošanai Tieslietu, Ārlietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!