• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Personība pie iekšlietu sistēmas šūpuļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2004., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 11. maijā

Vēl šajā numurā

11.05.2004., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Personība pie iekšlietu sistēmas šūpuļa

VALTERS.PNG (147470 bytes)
Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Aivars Straume, godinot Miķeļa Valtera piemiņu, noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

Šogad plaši atzīmēta pirmā Latvijas iekšlietu ministra un ievērojamā sabiedriski politiskā darbinieka Miķeļa Valtera apaļā 130 gadu jubileja. 8.maijā kopā sanāca iekšlietu sistēmas veterāni, vēsturnieki un Iekšlietu ministrijas (IeM) dienestu vadītāji. Tikšanās dalībnieki, godinot cilvēku, kurš stāvējis pie pirmās brīvvalsts iekšlietu sistēmas šūpuļa, nāca klajā ar daudziem interesantiem priekšlikumiem.
Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, atklājot tikšanos, uzsvēra, ka “tauta, kas pārstāj godināt savus varoņus, ir lemta nebūtībai”. Ministrs uzskata, ka Latvijas lielo valstsvīru vārdi un atziņas jaunajai paaudzei jāmāca jau no bērnības, “lai šie lielie vārdi nepaliek tikai pastmarkās un piemiņas plāksnēs, bet ir dzīvi tautas apziņā”.
Tikšanās dalībnieki nolēma, ka veicami vairāki pasākumi, lai pētītu Latvijas iekšlietu sistēmas vēsturi un godinātu tās veterānus, informē IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Laura Karnīte. Tikšanās dalībnieki diskusijā izteica daudzus priekšlikumus, kādi pasākumi būtu jāveic pirmā Latvijas iekšlietu ministra darbības un iekšlietu sistēmas vēstures izpētei, izcilo IeM darbinieku godināšanai. Taču kā prioritātes sanāksmes dalībnieki atzina M.Valtera piemiņas vietas izveidošanu, IeM apbalvojuma “Par mūža ieguldījumu iekšlietu sistēmas veidošanā” radīšanu un ikgadējas zinātniskas konferences rīkošanu M.Valtera juridiskā, literārā un sociālpolitiskā mantojuma apzināšanai.
Tādēļ sanāksmes dalībnieki nolēma veidot darba grupu, kas izstrādās jaunā IeM apbalvojuma nolikumu un vizuālo izskatu, kā arī vērtēs iespējas veidot īpašu fondu iekšlietu sistēmas veterānu materiālai atbalstīšanai. Darba grupa arī izskatīs priekšlikumus M.Valtera piemiņas vietas izveidošanai un vizuālajam izskatam, kā arī veiks zinātniskās konferences sagatavošanas darbus.
Darba grupā strādās Iekšlietu ministrijas dienestu vadītāji un eksperti vēsturnieki, Heraldikas komisijas pārstāvji un citi speciālisti.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!