• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katra domas izsvērs laiks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2004., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai peldētāji nenokļūtu infekciju nagos

Vēl šajā numurā

11.05.2004., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katra domas izsvērs laiks

VAKIS.PNG (96329 bytes)Eiropas dienas priekšvakarā 2004. gada 8. maijā Latvijas Zinātņu akadēmijā notika rakstu krājuma “Latvia in Europe: Visions of the Future” atvēršanas svētki.

Projekta vadītājs un zinātniskais redaktors ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas stratēģisko pētījumu centra direktors akadēmiķis Dr.habil.sc.pol. Tālavs Jundzis. Nesen lasītāji saņēma šo izdevumu latviešu valodā “Latvija Eiropā: nākotnes vīzijas” un jau paguvuši to atzinīgi novērtēt. Tagad tas publicēts angļu valodā, līdz ar to dodot iespēju starptautiskai sabiedrībai iepazīties ar Latviju tikko pēc pievienošanās Eiropas Savienībai.
Tas ir krājums, kurā 17 speciālisti – juristi, ekonomisti, politologi, vēsturnieki, fiziķi, teologs, žurnālists – nāk ar savu pasaules, Eiropas un Latvijas skatījumu netālā nākotnē – desmit, piecpadsmit gadu periodā. Tiek raksturoti drošības momenti – apdraudējumi, riski, Latvijas loma drošības tiesiskā nostiprināšanā, tautsaimniecība dažādos aspektos, tās jaunās realitātes, ilgtspējīgā attīstība, zinātnes un informācijas sabiedrības progress, demogrāfiskās un etnisko attiecību problēmas, kriminālā situācija, morāle un ētika jaunajā Eiropā. Visi autori ir lietpratēji, visi argumentē savu skatu un prognozes. Kā krājuma ievadā raksta akadēmiķis Jānis Stradiņš: “Runājot par nākotni, uz absolūtu patiesību pretendēt nevar neviens – pārāk bieži notiek negaidītais, necerētais. Taču Latvijas sabiedrībā ir jāiedibina tradīcija diskutēt par pašiem būtiskākajiem, nozīmīgākajiem mūsu valsts attīstības jautājumiem...”
Rakstu krājums ir šādas diskusijas sākums. Iepriecinoši, ka tajā sastopam plašus literatūras sarakstus un bagātu statistikas materiālu. Pareiza vai nepareiza būs bijusi katra autora nostāja un spriestspēja, raugoties nākotnē, – to rādīs Laiks.

Ilga Tālberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!