• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveiks sešus mēnešus vecu jaunpilsoni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2004., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 7.maijā

Vēl šajā numurā

07.05.2004., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveiks sešus mēnešus vecu jaunpilsoni

Šopēcpusdien Rīgas pils Ģerboņu zālē MK rīkojuma izrakstu par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā izsniegs septiņdesmit jaunajiem pilsoņiem, kuri vienlaikus ar Latvijas pilsonību ieguvuši arī ES pilsonību.
Starp pilsonību ieguvušajiem rīdziniekiem ir skolēni, studenti, pensionāri, kā arī visdažādāko profesiju pārstāvji, piemēram, pedagogi, grāmatveži, kasieres, sekretāres un tirdzniecības speciālisti. Starp jaunajiem pilsoņiem ir 21 ģimene, un tātad līdz ar vecākiem pilsonību ieguvuši 23 bērni vecumā līdz piecpadsmit gadiem. Jaunākajam ir tikai seši mēneši.
Viņus visus sveiks Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs un Naturalizācijas pārvaldes (NP) priekšniece Eiženija Aldermane. NP preses sekretāre Līga Lukšo norāda, ka svinīgo ceremoniju NP sadarbībā ar Valsts kanceleju un Rīgas domi rīko Eiropas dienu ietvaros, lai sveiktu vienus no pirmajiem jaunpilsoņiem, kas automātiski kļuvuši par ES pilsoņiem.
Šogad iedzīvotāju aktivitāte ir ļoti augsta. Četros mēnešos saņemti jau 6765 iesniegumi par vēlmi naturalizēties. Kopumā aizvadītajos gados ar Ministru kabineta rīkojumu Latvijas pilsonībā uzņemti 70 879 iedzīvotāji, arī vairāk nekā deviņi tūkstoši nepilngadīgu bērnu, kas naturalizējas kopā ar vecākiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!