• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cicerona balva - Somijas prezidentei un Latvijas karavīru sievām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2004., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopīgo Eiropas ēku veidojot

Vēl šajā numurā

06.05.2004., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cicerona balva – Somijas prezidentei un Latvijas karavīru sievām

CICERONS.PNG (110690 bytes)
Somijas vēstniece Latvijā Kirsti Eskelinena ar balvu savai prezidentei
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Ar vēsturisko 1.maija dienu, Latvijas uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES), sasaucās arī ar Latvijas Universitātes dibinātās Cicerona balvas pasniegšanas ceremonija žurnālistu jeb Reiterna namā.

Gadskārtējā Cicerona balva nodibināta, lai atzītu un veicinātu plašsaziņas līdzekļu, politiķu, reklāmas un sabiedrisko attiecību aģentūru vai atsevišķu personu efektīvu, sabiedriski nozīmīgu komunikāciju ekonomiskajā, sociālajā un etniskajā integrācijā, kā arī lai pievērstu plašas sabiedrības uzmanību publiskajai komunikācijai. Šogad Cicerona balva tika pasniegta jau sesto reizi.
Šā gada Cicerona balva politikā – par ieguldījumu Latvijas tuvināšanā Eiropai – tika piešķirta Somijas prezidentei Tarjai Halonenai, kas, būdama Somijas ārlietu ministre, daudz darījusi, lai Latvija tiktu uzaicināta sākt iestāšanās sarunas ar ES. Dokumentu par Cicerona balvas piešķiršanu saņēma Somijas vēstniece Latvijā Kirsti Eskelinena. Pauzdama gandarījumu par savas prezidentes darbības augsto novērtējumu, vēstniece uzsvēra, ka tagad Somijas un Latvijas sadarbības attīstībai radušās jaunas, vēl plašākas attīstības iespējas ES ietvaros.
Par veikumu žurnālistikā šā gada Cicerona balvu saņēma Krievijas krievu televīzijas žurnālists Nils Ušakovs. Pasniedzot balvu, tika uzsvērts, ka žūrija ar šo izvēli pasvītrojusi patiesas informācijas aktualitāti plašsaziņas līdzekļos krievu valodā.
Cicerona balvu saņēma arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis – par ieguldījumu Latvijas pašvaldību attīstībā, invalīdu biedrība “Apeirons” – par sabiedrības uzmanības pievēršanu invalīdu problēmām – un starptautisko misiju karavīru sievu klubs – par pilsonisko līdzdalību, kā arī par humānas un starptautiski nozīmīgas kustības aizsākumu. “Karavīru sievu teiktais kļuvis par būtisku argumentu Nacionālo bruņoto spēku dialogā ar sabiedrību,” apbalvošanas ceremonijā teica aizsardzības ministrs Atis Slakteris.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!