• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents Indulis Emsis, uzņemot Latviju Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - koncertā "Mēs - Eiropā" 11.novembra krastmalā par godu Latvijas pilntiesīgai dalībai ES

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents Indulis Emsis, uzņemot Latviju Eiropas Savienībā

Labdien Latvijā, labdien Eiropā!
Šodien Latvija pārkāpj slieksni, kas šķir divus laikmetus mūsu tautas liktenī. Slieksni, kas nodala vakardienas neziņu no rītdienas stabilitātes.
Šī diena ir prieka un izaicinājuma brīdis. Latvija ir kļuvusi par pienākumos un iespējās līdztiesīgu jaunās Eiropas dalībnieci. Mūsu novadi – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale – un Ziemeļeiropas pērle Rīga Eiropas valstu savienībai piedāvā savu kultūras mantojumu un dzīves pieredzi.
Man ir patiess gandarījums un prieks šodien atrasties vienā no Latvijas skaistākajām un zaļākajām vietām – Rugājos. Ko Rugāju iedzīvotājiem, Latgalei un visai Latvijai nozīmē Eiropas Savienība? Eiropas Savienība dos mums tieši tik daudz, cik daudz darba mēs būsim gatavi ieguldīt, tātad, jaunas iespējas. Galvenais ieguvums būs straujā uzņēmējdarbības attīstība, kas ir pamats Latvijas iedzīvotāju labklājības izaugsmei.
Eiropas Savienība mums dod izdevību atjaunot Latvijas laukus. Tā ir laba iespēja atdot parādu Latgalei, un valdība to apzinās.
Šodien ir piemērots brīdis, lai pateiktos tiem, kas šo mirkli ir tuvinājuši.
Vispirms mēs varam būt lepni par savu tautu, kura ārkārtīgi grūtās pēdējās desmitgades laikā tomēr nezaudēja cerības un mums tradicionālo Eiropas vērtību skalu.
Mēs skolojām bērnus, atjaunojām tēvu namus, kopām laukus, uz drupām veidojām savu valsti un savu nākotni. Un galvenais, tauta, nometot pagājušā gadsimta drūmās vēstures važas, pauda savu gribu. Tas ir lielisks demokrātiskas valsts izaugsmes paraugs.
Es pateicos visiem Saeimas politiķiem, pašvaldību darbiniekiem un ierēdņiem, kuri neatlaidīgi ir gājuši Latvijas izvēlēto Eiropas ceļu.
Nākamajos desmit gados darba mums mazāk nekļūs. Gluži pretēji, tā būs vairāk un vairāk, tādēļ katram Latvijas iedzīvotājam ir pastāvīgi jāuzlabo savas iemaņas un amata prasme. Esmu pārliecināts, ka Latvija Eiropas Savienībā ienāk, sperot drošu soli un gatava visiem nākotnes izaicinājumiem.
Paldies par uzmanību!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!